Preprodajalec drog skušal pobegniti, preoblečen v devetnajstletnico

Silikonska maska, lasulja, očala in nedrček, s katerimi se je želel 42-letnik spremeniti v lastno najstniško hčer, varnostnikov niso prepričali.
Fotografija: Clauvinu da Silvi, nekdanjemu vodji preprodajalcev drog iz brazilskega mesta Angra dos Reis, je tamkajšnje sodstvo naložilo kar 73 let in 10 mesecev ječe. FOTO: Zapor v Riu de Janeiru
Odpri galerijo
Clauvinu da Silvi, nekdanjemu vodji preprodajalcev drog iz brazilskega mesta Angra dos Reis, je tamkajšnje sodstvo naložilo kar 73 let in 10 mesecev ječe. FOTO: Zapor v Riu de Janeiru

Let, ki ločijo posamezne generacije, ni lahko preskočiti, še težje je spremeniti spol, pomisliš ob novici iz domene kronike, ki jo je objavil mednarodni tisk na različnih geografskih koordinatah.

Tudi, denimo, portal BBC piše o 42-letnem preprodajalcu drog Clauvinu da Silvi iz Brazilije, ki mu je tamkajšnje sodstvo naložilo kar 73 let in 10 mesecev ječe, a se je temu nameraval izogniti s pobegom. Uspel naj bi tako, da bi se preoblekel v najstniško hčerko in se od zaporniških vrat poslovil v vlogi obiskovalke.

Nekdanjemu vodji preprodajalcev drog iz mesta Angra dos Reis se ni izšlo. Vodstvo zapora v Riu de Janeiru, znanega po oznaki Bangu 3, je po izjalovitvi njegove nakane objavilo video posnetek razkrinkanja. Scenarij poskusa pobega je bil naslednji. Ko ga je obiskala 19-letna hči, si je, da bi ji bil podoben, nadel lasuljo, silikonsko obrazno masko, očala, nedrček in oprijeto majico, a tudi tako našemljen ni prišel daleč.



Zaradi pomoči pri načrtovanem pobegu sedaj obtožbo tvega tudi hči, preiskujejo pa še sedem drugih oseb, ki so da Silvo obiskale v zadnjem času. Prav te naj bi mu pretihotapile predmete, potrebne za »pomladitev«. Med njimi sumijo zlasti nosečnico, ki je varnostno osebje ni preiskalo.

Da Silva je pobegnil že v preteklosti, in sicer iz zapora v mestu Gericino, a so ga zatem znova prijeli. S tokratnim poskusom si je prislužil premestitev v še strožje varovan zapor.

Komentarji: