Pri Tiffanyju zagrozili s tožbo LVMH

Iz LVMH so sporočili, da niso v položaju, ko bi lahko nadaljevali 16,2 milijarde dolarjev vreden Tiffanyjev prevzem.
Fotografija: V Tiffanyju so že zagrozili s sodnimi postopki, s katerimi bi LVMH prisilili v sklenitev posla. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters
Odpri galerijo
V Tiffanyju so že zagrozili s sodnimi postopki, s katerimi bi LVMH prisilili v sklenitev posla. FOTO: Gonzalo Fuentes/Reuters

Potem ko je konec lanskega novembra najbogatejši Evropejec in prvi mož imperija prestiža LVMH Bernard Arnault razglasil, da slavna ameriška draguljarska hiša Tiffany postaja eden od več kot 70 »draguljev«, s katerim naj bil izz(i)vali Cartier v lasti švicarskega Richemonta, so se že spomladi letos pojavile govorice, da bo posel zaradi posledic pandemije covida-19 propadel, vendar so jih tako pri LVMH kot pri Tiffanyju zanikali. Zdaj so govorice postale resničnost.

Iz LVMH so sporočili, da niso v položaju, ki bi omogočal nadaljevanje 16,2 milijarde dolarjev vrednega postopka Tiffanyjevega prevzema, kar bi bil največji posel doslej v industriji luksuza. Zvrstilo se je vrsto dogodkov, ki spodkopavajo uspešen prevzem Tiffanyja. Na odločitev so vplivale predvsem ameriške grožnje za zvišanje davkov na francoske izdelke, zaradi česar naj ne bi mogli zaključiti prevzema, svoje je dodala tudi pandemija, ki je prizadela tudi industrijo luksuza in postavila predvsem vprašanje, ali bo LVMH preplačala Tiffany.

V Tiffanyju so že zagrozili s sodnimi postopki, s katerimi bi LVMH prisilili v sklenitev posla. »Obžalujemo, da moramo ukrepati, vendar nam LVMH ne pušča druge izbire, kot da začnemo sodni postopek za zaščito našega podjetja in delničarjev,« je dejal predsednik uprave Tiffanyja Roger N. Farah in dodal, da je bil Tiffany zavezan k dokončanju posla.

Šestinšestdesetletni Farah, ki je ima diplomo iz ekonomije z univerze Pennsylvania, je postal direktor Tiffany & Co. marca 2017 in oktobra istega leta predsednik upravnega odbora, pred tem je tri leta delal na vodstvenih položajih pri newyorški znamki oblačil in obutve višjega cenovnega razreda Tory Burch, med letoma 2000 in 2014 pa je bil na vodilnih mestih pri korporaciji Ralph Lauren.

Komentarji: