Rodman zajokal ob zgodovinskem srečanju (VIDEO)

»Lep trenutek med dvema prijateljema,« je srečanje opisal nekdanji košarkarski zvezdnik, ki je ob pripravi na njun pogovor potočil solze.
Objavljeno
12. junij 2018 08.34
Posodobljeno
12. junij 2018 09.40
Rodman je ob zgodovinskem srečanju zajokal. Foto Youtube
Be. B.
Be. B.
Ob treh ponoči po slovenskem času sta voditelja Kim Džong Un in Donald Trump začela pisati novo poglavje v zgodovini obeh držav na zgodovinskem vrhu. Tako ga opisuje večina medijev, nekdanji košarkarski zvezdnik Dennis Rodman pa je njuno srečanje opisal tudi kot lep trenutek med dvema prijateljema.
 

Rodmanov čustven odziv


Nekdanji košarkarski zvezdnik NBA, ki prijateljuje s Trumpom, je v Singapur prišel ponoči, čeprav je Trump pred tem dejal, da ga na vrh ne bo. Rodman je med intervjujem z novinarjem CNN potočil solze, ko sta se Trump in Kim pripravljala na pogovor.

Z rdečo bejzbolsko čepico »Naredimo Ameriko spet veliko« je Rodman dejal, da so se na zgodovinsko srečanje pripravljali več let. »Odličen dan je. Tukaj sem kot priča srečanja. Tako sem srečen.« je bil vidno ganjen Rodman. Že prej je hvalil svojo vlogo pri tem, da sta se voditelja srečala, in dejal, kako je vedno verjel v pomoč Severni Koreji.»Ko sem se seznanil s kulturo in razmerami, sem se počutil kot doma,« je povedal o svojih prejšnjih potovanjih v »osvobodilno državo«, sprva kot del delegacije s košarkarsko ekipo. Tam se je tudi srečal s Kim Džong Unom.
 
V nadaljevanju je še dejal, da v Singapur ni prišel zaradi denarja in da nikoli tu ni šlo za denar. Njegovo odpravo je financiral PotCoin (gre za zelo zaščiteno digitalno kriptovaluto, prvo narejeno, da olajša transkacije znotraj legalne industrije s konopljo).Rodman je med drugim dejal, da bo Trump razumel dejstvo, da imajo Severnokorejci srce, dušo in karizmo ter se imajo radi. Ko je Kima opisal kot dobrega prijatelja, je dejal, da v mislih ni imel politike. Omenil je, da se noče obremenjevati z vojno, ker o njej ne ve ničesar.

image
FOTO: Adek Berry/AFP

 

Za srečanje ima zasluge Trump


»Vse mora biti v rokah Trumpa in Bele hiše. Sam se iz tega izključujem. Tako sem vesel, da sem tu in vidim vse, ki so tako čustveni, kot sem sam. Trump ima zasluge za srečanje, saj je stopil iz svojih okvirov.«

Rodman je pred nekaj leti, ko je prišel iz Severne Koreje, dejal, da so mu tam večkrat grozili s smrtjo. Trump se je takrat odzval s tvitom: »Norec Dennis Rodman pravi, da želim z njim v Severno Korejo. O tem nikoli nisem razpravljal, ne zanima me, to je zadnje mesto na Zemlji, kamor bi želel iti.«