Sliko Padle Madone iz nadaljevanke Alo Alo prodali za 15 tisoč funtov

Dražitelj Andy Stowe je dejal, da je kupec Francoz iz Nouviona, kjer se odvija nadaljevanka, zato se Padla Madona »vrača domov«.

Objavljeno
01. december 2018 21.25
Posodobljeno
01. december 2018 21.55
Vrednost Padle Madone je bila sicer ocenjena med pet in deset tisoč funti. FOTO: East Bristol Auction/Facebook
Sliko Padle Madone iz britanske humoristične nadaljevanke Alo Alo so na dražbi prodali za 15 tisoč funtov, poroča BBC.

Dražitelj Andy Stowe je dejal, da je kupec Francoz iz Nouviona, kjer se odvija serija, zato se Padla Madona »vrača domov«. Padla Madona (znana tudi kot Padla Madona z velikimi joški) je v Alo Alo delo izmišljenega umetnika Van Klompa in ena osrednih predmetov, okoli katerih se zgodba vrti.

»15 tisoč evrov za del televizijske opreme je fantastičen izkupiček,« je bil navdušen Stowe. Dodal je, da so »imeli 25 ponudnikov iz vsega sveta, toda dobili smo ponudbo iz kraja, kjer je bila nadaljevanka posneta. Za nas je to najboljši rezultat, slika dejansko gre domov.«

Vrednost Padle Madone je bila sicer ocenjena med pet in deset tisoč funti. Prodali so jo v dražiteljski hiši East Bristol Auctions.

image
Nadaljevanka Alo Alo je s humorjem in ironijo prikazovala dogajanje v okupirani Franciji med drugo svetovno vojno. FOTO: Arhiv Dela


Nadaljevanka Alo Alo je s humorjem in ironijo prikazovala dogajanje v okupirani Franciji med drugo svetovno vojno. V  devetih sezonah predvajanja (od leta 1982 naprej) je pridobila ogromno gledalcev, ki so spremljali dogodivščine Reneja, njegovih natakaric, žene, tašče, gospoda Leclerca in drugih zavednih Francozov iz vasi Nouvion, ki so delali za odporniško gibanje in izpolnjevali ukaze ilegalke Michelle.