Spregledana pri nagradah, očarala na rdeči preprogi (FOTO in VIDEO)

Lady Gaga se je izmuznila nagrada za najboljšo igralko, je pa zato navdušila s svojo večerno toaleto na podelitvi zlatih globusov.
Fotografija: Lady Gaga je bila spregledana pri nagradi za glavno žensko vlogo, ne pa tudi med modnimi kritiki. FOTO: Kevin Winter/AFP
Odpri galerijo
Lady Gaga je bila spregledana pri nagradi za glavno žensko vlogo, ne pa tudi med modnimi kritiki. FOTO: Kevin Winter/AFP

Podelitev zlatih globusov je uvod v sezono filmskih nagrad, to obdobje pa je tudi eden od vrhuncev za ljubitelje mode, ki budno spremljajo (in ocenjujejo) modne presežke, kikse in sivino na rdeči preprogi. In poznavalci so se ob 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus strinjali, da zvezdnice in zvezdniki tokrat niso razočarali.



Čeprav še vedno v senci spolnih škandalov in neenakosti v zabavni industriji ter pozivov k črni opravi, so si hollywoodski zvezdniki privoščili veliko eksperimentiranja, močne barve, kovinske odtenke, nenavadne kroje, globoke dekolteje in drzno strukturo oblačil, manj pa je bilo klasičnega glamurja. Črne večerne toalete z lanske podelitve so nadomestile broške in zapestnice z napisom TIMESUPx2.

Mnogi so se strinjali, da je na rdeči preprogi izstopala Lady Gaga, ki je sicer namesto nagrade za najboljšo žensko vlogo dobila le »tolažilno nagrado« za najboljšo pesem Shallow iz filma Zvezda je rojena. Glasbena in po novem tudi filmska zvezda je zasijala v razkošni obleki v barvi sivke modne hiše Valentino s širokimi rokavi, razgaljenimi rameni in vlečko, ki je lahko konkurirala marsikateri poročni obleki. Videz je dopolnila z bogato ogrlico Tiffany & Co., ki je po poročanju medijev vredna menda več kot štiri milijone evrov. Pozornemu očesu modnih strokovnjakov ni ušlo, da je obleka nekoliko spominjala na tisto v filmu Zvezda je rojena iz leta 1954, ki jo je nosila Judy Garland



Med zvezdnicami, ki so izstopale, so bile še Lupita Nyong'o v obleki podobne barve kot Lady Gaga, a oprijetega kroja z resicami znamke Calvin Klein, in s sijočimi diamantnimi uhani, ter njena soigralka v filmu Črni panter Danai Gurira v oranžno-rdeči svetleči obleki Rodarte.

V oprijeti roza svetleči obleki znamke Alberta Ferretti je navdušila tudi 47-letna zvezdnica filma If Beale Could Talk Regina King, sicer dobitnica zlatega globusa za najboljšo žensko stransko vlogo. Ni pa navdušila le s svojo izbiro obleke, ampak tudi z zahvalnim govorom. V njem je namreč prisegla, da bo delala le še pri projektih, kjer bo polovica sodelujočih žensk. Podobno obleko je izbrala tudi irska igralka Saoirse Ronan, ki prav tako ni ostala neopažena. Zvezdnica filma Marija Škotska sicer ni bila med nominiranci, a si je po mnenju mnogih prislužila nagrado za eno najbolje oblečenih večera v Guccijevi dolgi večerni obleki.

Sandra Oh v obleki, s katero je prejela zlati globus. Zvezdnica se je med prireditvijo večkrat preoblekla. FOTO: Mark Ralston/AFP
Sandra Oh v obleki, s katero je prejela zlati globus. Zvezdnica se je med prireditvijo večkrat preoblekla. FOTO: Mark Ralston/AFP


Med tistimi, ki so po mnenju modnih kritikov na ta večer zadeli v polno z modnim izborom, je tudi voditeljica zlatih globusov in dobitnica nagrade za najboljšo igralko za vlogo v BBC-jevi seriji Killing Eve Sandra Oh. Igralka je na rdečo preprogo najprej prišla v Versacejevi beli obleki z baročnim rokavom na eni roki, bela pa je bila tudi obleka, v kateri je sprejela nagrado. Izbrala je modno oblikovalko Stello McCartney in obleko s poudarjenimi rokavi z bleščicami. 

Med moškimi sta največ odobravanja požela Idris Elba v zelenem in Michael B. Jordan v klasični črni.

In kjer so najboljši, so tudi najslabši. Modni kritiki na vrh lestvic najslabše oblečenih na podelitvi postavljajo Anne Hathaway, ki je z izbiro obleke sicer sledila modnim trendom, a šla po mnenju poznavalcev z obleko Elie Saab z leopardjim vzorcem in bleščečim zgornjim delom korak predaleč. Tudi Judy Greer v ohlapnem hlačnem kostimu je bila deležna kar nekaj kritik. Nekaj debelih pogledov sta si prislužili še Heidi Klum in Lucy Liu v oblekah s cvetličnimi detajli.

Mnenja so bila deljena pri opravi Timothéeja Chalameta v obleki Louis Vuitton z bleščečim jermenom na prsih, medtem ko se je večina strinjala, da je zvezdnik serije Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba Darren Criss z izbiro cvetličnega suknjiča znamke Dior udaril mimo, najbolj zlobni so suknjič celo primerjali z Ikejinimi izdelki.

Izbor nekaterih najlepše in najslabše oblečenih si lahko pogledate v zgornji fotogaleriji in videu!

Darren Criss. Njegov suknjič res spominja na nekatere Ikeine izdelke? FOTO: Kevin Winter/AFP
Darren Criss. Njegov suknjič res spominja na nekatere Ikeine izdelke? FOTO: Kevin Winter/AFP

Preberite še:

Komentarji: