TV namiga: Arbitraža in Zgodba o Bogu

Nocoj je na sporedu učinkovit triler, ki se vpraša o javni in zasebni morali. Na TVS pa bodo ponovili prvo sezono raziskovanja svetovnih religij pod vodstvom Morgana Freemana.

Objavljeno
14. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
14. oktober 2019 16.28
Arbitrage - Arbitraža Foto Pro Plus
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Ponedeljek, 14. oktobra

 

Arbitraža: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Arbitrage. ZDA, 2012. Režija: Nicholas Jarecki. Igrajo: Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling. Drama/triler. 120 min.

Robert Miller (Richard Gere) je uspešen finančnik, ki vodi veliko korporacijo. Hkrati je podpornik umetnosti in oče dveh odraslih otrok ter mož ljubeče žene Ellen (Susan Sarandon). A to je le prvi vtis. Naložba v Rusiji se je zaradi tamkajšnjih nemirov izkazala za zgrešeno in Robert se spopada z izgubo. Poleg tega ima tudi pol mlajšo ljubico (Laetitia Casta). Nekega dne doživita prometno nesrečo ...

Teme, kot so finančni zlom, goljufija in izmikanje pravici z bogastvom, nedvomno zvenijo aktualno in kljub nekaterim luknjam v zgodbi, je film učinkovit, tudi zaradi dobre igre.

 

Zgodba o Bogu: Onstran smrti: TVS 2 ob 22.00
The Story of God with Morgan Freeman: Beyond Death. ZDA, 2016. sezona. 1/6. Dok. serija. 60 min.

Svetovno znani igralec Morgan Freeman v šestih oddajah obišče najsvetejše kraje na planetu, tudi Zid objokovanja v Jeruzalemu, egipčanske piramide in drevo Bodhi v Indiji, razkriva religije naših prednikov, doživi pa tudi sodobno versko izkušnjo in obrede. Namen serije je začeti dialog o idejah in vrednotah, ki so nam vsem skupne. Zato Morgan Freeman razišče verovanja kristjanov, Judov, muslimanov, hindujcev in budistov, pri tem pa mu pomagajo arheologi in sveti možje.

V prvem delu bomo izvedeli, kako svetovna verstva odgovarjajo na vprašanje, kaj se z nami zgodi po smrti.