TV namiga: Nočni lov in Srčika zlata: Ameriški gimnastični škandal

Na Kanalu A vas čaka akcijski film z Liamom Neesonom, na HBO pa dokumentarec, ki prinaša pretresljive zgodbe gimnastičark. 

Objavljeno
07. november 2019 01.00
Posodobljeno
07. november 2019 01.00
T. R., Vikend
T. R., Vikend

Četrtek, 7. novembra

 

Nočni lov: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Run All Night. ZDA, 2015. Režija: Jaume Collet-Serra. Igrajo: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Boyd Holbrookl. Akc. film. 130 min. 

Jimmy Conlon je vse življenje sodeloval s svojim šefom in prijateljem Shawnom Maguirom, zaradi česar se je odtujil od svojega sina Michaela. Ker je moral storiti veliko umazanih dejanj, je zdaj Jimmy zapit ter obubožan starec in Shawn je edina oseba na svetu, ki ga še ni zapustila. Toda starega prijateljstva je hitro konec, ko mora Jimmy ubiti Shawnovega vročekrvnega sina, če želi zaščititi Michaela.

Okoreli morilec se bo moral soočiti s svojim edinim prijateljem ter sam s seboj – to ni običajen postanek divje akcijske kariere Liama Neesona, saj je film pravzaprav drama z akcijskimi vložki.
 

Srčika zlata: Ameriški gimnastični škandal: HBO ob 21.55At the Heart of Gold: Inside The USA Gymnastics Scandal. ZDA, 2019. Režija: Erin Lee Carr. Dok. film. 90 min. 

Leta 2016 je svet pretresla novica, da je zdravnik ameriške ekipe Larry Nassar desetletja zlorabljal mlade gimnastičarke. Film prikazuje svet, v katerem ženske vso svojo mladost zapravijo v pehanju za zmago na svetovnem športnem odru in kjer prevladujejo zlorabe ter so življenja za vselej zaznamovana.

Z ekskluzivnimi intervjuji film prinaša pretresljive zgodbe gimnastičark, ki so si junaško prizadevale razkriti nevarni sistem, v katerem je bila bolj kot vse drugo pomembna samo in zgolj zmaga.