TV namiga: Sadie in Izzivi srebrne generacije

V mešanici socialne drame in trilerja o pogledu mladostnice Sadie na ljubezenski trikotnik, ki ga tvorijo mama, mamina prijateljica in mlajši moški. V novi tridelni dokumentarni seriji pa o težavah in radostih starejše generacije.

Objavljeno
25. september 2019 00.00
Posodobljeno
25. september 2019 00.00
Sadie Foto TVS

Sreda, 25. septembra

 

Sadie: TVS 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2018. Režija: Megan Griffiths. Igrajo: Sophia Mitri Schloss, Melanie Lynskey, John Gallagher Jr., Danielle Brooks. Drama. 95 min.

Sadie je zelo navezana na svojega očeta, ki služi vojsko na drugi strani oceana, in si z njim pogosto dopisuje. Žal to ne velja za njeno mamo; z možem, Sadiejinim očetom, sta se odtujila in samo vprašanje časa je, kdaj si bo Rae poiskala drugega partnerja. S Sadie se druži njen sosed in sošolec Francis, s katerim se skupaj branita pred šolskimi nasilneži.

Ko se v njihovo soseščino priseli Cyrus, privlačen mlajši moški, ga Rae takoj opazi, toda všeč je tudi njeni prijateljici Carli. Sadie prizadeto spremlja ljubezenski trikotnik.
 


Izzivi srebrne generacije: TVS 1 ob 17.25


Slo., 2019. 1/3. Dok. serija. 30 min.

image
Izzivi srebrne generacije Foto TVS

V izobraževalno-dokumentarni seriji predstavljajo izzive, s katerimi se srečujejo ljudje po 65. letu starosti. Prva oddaja bo posvečena kakovosti bivanja starejših, v kateri bodo predstavili različne oblike nastanitve starejših, saj poleg domov obstaja še vrsta oblik bivanja in sobivanja, s katerimi lahko odložimo za mnoge travmatičen odhod v dom za starejše.

V drugi oddaji bodo predstavili razsežnost, vzroke in posledice vse bolj alarmantne bolezni med starejšimi – osamljenosti, v tretji pa bodo z izbranimi starejšimi pari rušili predsodke, da je ljubezen namenjena le mlajšim, saj je lahko ljubezen v zrelih letih še bolj polna, zrela, izpopolnjujoča in tudi romantična.