TV namigi: Zapleši v ljubezen, Studio 3 in Zanimive snovi

Na Planet prihaja nov šov, kjer bodo zmenke ljudem organizirali ob plesu, na TVS pa dokumentarec o novih materialih, ki bodo spremenili svet: od mode do zdravstva. V Globusu o turški ofenzivi v Siriji.

Objavljeno
17. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
17. oktober 2019 00.00
VIKEND - Zapleši v ljubezen - Zapleši v ljubezen Foto Planet TV
M. K., Vikend
M. K., Vikend

Četrtek, 17. oktobra

 

Zapleši v ljubezen: planet TV ob 21.00


Slo., 2019. Zab. odd. 60 min.V oddaji gre za zmenkarije malo drugače, saj bodo za zapeljevanje poskrbeli plesni koraki. V vlogi voditeljev in koreografov se bosta preizkusila Jagoda in Jurij Batagelj, izkušena plesalca, ki sta osvojila številne lovorike in skupaj odplesala tudi v zakon.

Posameznika, ki sta se odločila za plesni zmenek na slepo, se bosta vsak zase pod vodstvom mojstrov plesa naučila plesnih korakov, ki jih bosta potem na plesišču združila v celoto. Par se bo videl šele ob prvem plesu in ob koncu prvega skupnega plesa in s tem tudi prvega srečanja se bosta odločila, ali se želita znova srečati …
 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodijo: Erika Žnidaršič, Mojca Širok, Janja Koren. Aktualno-informativna oddaja.​

V Tarči o izvoljencih ljudstva, ki jih lastni privilegiji in službe znancev zaposlujejo bolj kot skrb za dolgotrajno oskrbo, zdravstveno reformo in pokojnine.

V Globusu tokrat o turški ofenzivi v Siriji, vlogi Združenih držav Amerike in Rusije ter nemoči Evrope. Kakšna bo usoda Kurdov v trikotniku globalnih sil in ali smo pred novim vzponom Islamske države?

V Točki preloma pa o prehodu s fosilnih na obnovljive vire energije. Kam in kako shraniti elektriko iz obnovljivih virov za obdobja, ko vode, sonca in vetra ni v izobilju? In kako velik posel je to?

 

Zanimive snovi sodobnega sveta: TVS 2 ob 20.05

 

The Secret Story Of Stuff: Materials Of The Modern Age. VB., 2018. Režija: Paul Vanezis. Voditeljica: Zoe Laughlin. Dok. odd. 60 min.

image
VIKEND - The Secret Story Of Stuff: Materials Of The Modern Age - Zanimive snovi sodobnega sveta Foto TVS


Inženirka materialov Zoe Laughlin je bila vse življenje obsedena z materialnim svetom. Iz svoje delavnice v osrčju Londona razlaga znanost, ki stoji za novimi materiali, ki bodo spremenili šest ključnih vidikov našega življenja: inovacije v zdravstvu, gradbeništvu, modi, prometu, obrambi in komunikaciji.

Zoe se srečuje z znanstveniki in podjetniki, ki želijo s pomočjo gliv razviti domove prihodnosti in ustvariti novo digitalno shrambo iz najpogostejšega materiala na površju našega planeta – peska.