TV namigi: Leta in leta, Sprehod po gozdu in Dojenček Bridget Jones

Nadaljevanka o kontroverzni političarki, upokojenec se odloči prehoditi 3500 km dolgo Apalaško pot, Bridget Jones pa nepričakovano zanosi.
Fotografija: Leta in leta Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Leta in leta Foto Tv Slo

Sobota, 26. septembra

 


Leta in leta: TV SLO 1 ob 21.20


Years and Years. VB, 2020. 1/6. Režija: Simon Cellan Jones. Igrajo: Russell Tovey, Rory Kinnear, T'Nia Miller, Ruth Madeley, Emma Thompson. Miniserija. 65 min.

Leta 2019 se na političnem prizorišču pojavi karizmatična in kontroverzna političarka Vivienne Rook, ki že s prvim intervjujem povzroči škandal. Leta, ki sledijo, so zaznamovana z družbenopolitičnimi spremembami, novimi tehnologijami, gospodarsko krizo, vojno, daleč pa ni niti okoljska katastrofa.

V te negotove čase je vpeta družina Lyons, na čelu katere je odločna mama in babica Muriel. Sin Stephen živi v Londonu, z ženo Celeste in hčerkama. Brat Daniel je tik pred poroko z Ralphom, sestra Edith je politična aktivistka, najmlajša Rosie pa mati samohranilka ...


 

Sprehod po gozdu: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

A Walk in the Woods. ZDA, 2015. Režija: Ken Kwapis. Igrajo: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson, Mary Steenburgen, Nick Offerman. Pust. film. 120 min.


Sprehod po gozdu Foto Tv Slo
Sprehod po gozdu Foto Tv Slo


Film, posnet po knjižni uspešnici Billa Brysona, prikazuje nenavadno pohodniško avanturo upokojenca Billa in njegovega čudaškega prijatelja Stephena. Po dveh desetletjih življenja v Veliki Britaniji se Bill vrne v ZDA. Želi doživeti rodno deželo v vsej svoji neokrnjeni lepoti, zato se odloči prehoditi slovito Apalaško pot.

Da se z več kot 3500 km dolgim popotovanjem ne bi spopadel sam, poišče prijatelja Stephena, ki pa je v klavrni kondiciji. Kljub temu se odpravita v neznano, številne boleče in zabavne težave pa premagujeta z medsebojnim zbadanjem in kljubovanjem.

 

Dojenček Bridget Jones: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Bridget Jones's Baby. ZDA, 2016. Režija: Sharon Maguire. Igrajo: Renée Zellweger, Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips, Julian Rhind-Tutt. Rom. kom. 140 min.




Film ni nastal po knjigi Helen Fielding kot prejšnja dva, ampak je pisateljica skupaj z Davidom Nichollsom napisala nov scenarij, ki ga je nato spolirala še Emma Thompson.

Bridget Jones se po koncu zveze z Markom Darcyjem odloči posvetiti karieri TV producentke. Počasi začne uživati v samskem življenju, dokler ji poti ne prekriža očarljivi Američan Jack. A nepričakovana nosečnost ogrozi Bridgetine načrte, poleg tega pa ni prepričana, kdo je oče.

Komentarji: