TV namigi: Ajvar, Poslednja noč in Rokenroler

V nagrajenem prvencu Ane Marie Rossi o razkrivanju družinskih skrivnosti med velikonočno večerjo, preprodajalec mamil ima še 24 ur svobode, preden se mora zglasiti v zaporu, režiser Guy Ritchie pa gledalca popelje v londonsko podzemlje med kriminalce, tatove in mafijce.

Objavljeno
27. maj 2020 06.30
Posodobljeno
27. maj 2020 06.30
Ajvar FOTO: TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Sreda, 27. majaAjvar: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Ajvar. Srb./ČG, 2019. Režija: Ana Maria Rossi. Igrajo: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Vesna Čipčić. Drama. 110 min.


Vida in Bane živita v Stockholmu, uspešna sta v službi in imata dovolj denarja za lagodno življenje. Sta brez otrok, imata pa psa. Vida sumi, da ima Bane v Beogradu ljubico, a o tem z njim ne spregovori. Na pravoslavno veliko noč obiščeta sorodnike v Srbiji. V poznanem družinskem okolju ob praznični večerji se odvije uigrana koreografija, toda tokrat ima Vida vsega dovolj in spregovori.

Film je prvenec režiserke Ane Marie Rossi in je 2019 prejel tri nagrade na festivalu Filmski susreti: Sergej Trifunović za najboljšega igralca, Nataša Ninković za najboljšo igralko in Vesna Čipčić za najboljšo stransko vlogo.

 


Poslednja noč: Planet TV 2 ob 21.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

25th Hour. ZDA, 2002. Režija: Spike Lee. Igrajo: Edward Norton, Philip Seymour Hoffman, Barry Pepper, Rosario Dawson, Anna Paquin. Drama. 135 min.


image
Poslednja noč FOTO: Planet TV


Obsojeni preprodajalec mamil Monty ima še 24 ur svobode, 25. uro pa se mora zglasiti v zaporu, kjer ga čaka sedemletna kazen. Zadnji dan preživi s svojim dekletom, prijateljema in očetom in hkrati poskuša ugotoviti, kdo ga je pravzaprav izdal policiji.

Čustven, napet in hkrati tesnoben Montyjev dan lepo odseva mračno, napeto in zelo čustveno obdobje za New York, ki ga je tedaj zaznamoval teroristični napad. Ambiciozen scenarij in odlična igra poskrbita za temačno, a nepozabno izkušnjo.


 

Rokenroler: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

RocknRolla. VB., 2008. Režija: Guy Ritchie. Igrajo: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba. Akc. film. 120 min.


image
Rokenroler FOTO: Pro Plus


Režiser Guy Ritchie nas na svoj edinstveni način popelje v londonsko podzemlje.

V Londonu je kriminal v razcvetu, toda časi se spreminjajo. Lenny Cole je gangster, ki dobro ve, koga je treba podkupiti, da bi dosegel svoje. Sredi nevarne igre, kjer se obračajo vrtoglavi zneski, se znajde tudi tat z nenavadnim imenom One Two. Tudi ruski mafijci niso daleč. Vsak si hoče prilastiti svoj delež.