TV namigi: Batman proti Supermanu, Marsovec in Deček z oblaki

Spopad superjunakov iz Metropolisa in Gothama, na Marsu pozabljeni astronavt bo prepuščen samemu sebi, na očeta navezani deček pa se bo moral preseliti k mami.

Objavljeno
17. maj 2020 06.30
Posodobljeno
17. maj 2020 06.30
Batman proti Supermanu: Zora pravice FOTO: Pro plus
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Nedelja, 17. maja

 


Batman proti Supermanu: Zora pravice: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Batman v Superman: Dawn of Justice. ZDA. Režija: Zack Snyder. Igrajo: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane. Akc. film. 160 min.Po opustošenju mesta Metropolis v bitki med Supermanom in generalom Zodom se javnost sprašuje, ali naj Supermana slavi kot junaka ali bi se moral predati oblastem. Batman, varuh pravice v Gothamu, Supermana dojema kot nezemeljsko grožnjo za človeštvo, zato se bo z njim spopadel. Medtem ko superjunaka bijeta vojno, pa izprijeni milijarder Lex Luthor kuje podel načrt.

Režiser Zack Snyder sicer zna začeti film, tako je prvih 20 minut napetih in navdušujočih, a naslednji dobri dve uri ne držita tempa, poleg tega pa so kritiki filmu očitali mnogo nelogičnosti v zgodbi.

 


Marsovec: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Martian. Koprod., 2015. Režija: Ridley Scott. Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña. ZF film. 145 min.Astronavt Mark Watney ostane sam na Marsu, potem ko kolegi iz posadke napačno domnevajo, da je umrl v nevihti, in planet zapustijo brez njega. Mark se tako znajde v zelo slabih razmerah, a je odločen, da se ne bo vdal: poiskal bo način, kako ne umreti od lakote in kako sporočiti na Zemljo, da je še živ.

Nenavadno optimističen in humoren film za Ridleyja Scotta je morda manj ambiciozen kot Nolanovo Medzvezdje, a je tako piflarsko simpatičen in dobro odigran, da gledalca prikuje pred zaslon kljub svoji dolžini.

 


Deček z oblaki: TVS 1 ob 15.35


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Cloudboy. Niz., 2017. Režija: Meikeminne Clinckspoor. Igrajo: Geert Van Rampelberg, Sara Sommerfeld, Mikkel Gaup, Ayla Gáren Audhild P. Nutti, Daan Roofthooft. Druž. film. 85 min.


image
Deček z oblaki FOTO: TVS


Niilas je krasen, občutljiv deček, ki je zelo navezan na svojega očeta. Skupaj živita v Belgiji; kadar je oče doma, se igrata in duhovičita, kadar je Niilas sam, pohajkuje naokrog po »adrenalinskem« parku, kakor sam doživlja prostor sprostitve. Toda njegova mama, ki se je znova poročila daleč na sever Evrope, želi imeti svojega sina na počitnicah ob sebi.

Skupaj z očetom organizirata Niiljasov odhod, čeprav to nikakor ni po dečkovi volji. Toda ko deček pride na Laponsko, se nikakor ne more vklopiti v novo okolje in med nove ljudi ...