TV namigi: Biser Bojane, V senci drevesa in Ob morju

V filmu, ki deluje kot razglednica s črnogorske obale, mladi zdravnik išče očeta, o katerem je mislil, da je mrtev, v komični drami spoznamo, da dobrososedski odnosi tudi na Islandiji niso nekaj samoumevnega, premierno pa film o razmerju, ki ga pretrese izguba. Angelina Jolie je film režirala, zanj napisala scenarij in v njem tudi zaigrala.
Fotografija: Biser Bojane FOTO: TVS
Odpri galerijo
Biser Bojane FOTO: TVS

Sobota, 4. aprila

 

Biser Bojane: TVS 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Srb./ČG, 2017. Režija: Milan Karadžić. Igrajo: Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Mladen Nelević. Rom. kom. 110 min.




Đorđe Popović, mlad zdravnik iz Beograda, prejme anonimni klic, naj spozna svojega očeta. Đorđe je živel v prepričanju, da je njegov oče mrtev. Odpravi se v Črno goro in mimogrede spozna Lolo, mlado kajterko in hčerko policijskega inšpektorja, ki potuje na Ado Bojano.

Film je videti nadvse sodobno, na trenutke pa spominja tudi na turistični oglas za Črno goro. In čeprav je osvežujoče gledati filmski izdelek z območja nekdanje Jugoslavije, ki ga vojna niti ne oplazi, sta scenarij in montaža tako šibka, da se večkrat zdi, da gledamo kako sodobno hrvaško telenovelo.

 


V senci drevesa: TVS 1 ob 22.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Undir trenu. Isl., 2017. Režija: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson. Igrajo: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður SigurjónssonSelma Björnsdóttir. Drama/kom. 95 min.


V senci drevesa FOTO: TVS
V senci drevesa FOTO: TVS


Baldwin in Inga živita v vrstni hišici precej tipično življenje srednjega sloja. Še največ težav jima povzroča sin, ki ga je žena zaradi domnevne nezvestobe vrgla na cesto. Njuno življenje se zaplete, ko se privlačna soseda, nova žena sicer prijaznega Konrada, začne pritoževati nad senco, ki jo na njun vrt meče prelepo košato drevo.

Toda to je tam že od nekdaj … Baldwin bi mogoče še popustil, Inga pa nikakor ne. Banalen sosedski prepir obe družini potegne v umazano in nasilno igro. Temačna satira o tem, kako hitro lahko padejo maske civiliziranosti in se poruši ustaljeni družbeni red.

 


Ob morju: Planet TV ob 23.05


Vikendova ocena: 2 (od 5)

By the Sea. Koprod., 2015. Režija: Angelina Jolie. Igrajo: Brad Pitt, Angelina Jolie, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup. Drama. 145 min.



Drama, ki jo je režirala Angelina Jolie in zanjo tudi spisala scenarij ter skupaj s takratnim možem Bradom Pittom zaigrala v glavni vlogi, govori o razmerju, ki ga pretrese izguba.

Ameriški par sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja potuje po Franciji. Na prvi pogled sta idealen par, toda njun odnos je na veliki preizkušnji, saj se čustveno vedno bolj oddaljujeta ...

Komentarji: