TV namigi: Bitka s časom, Možje X in Apollo

H.G. Wells se bo v seriji odpravil na popotovanje skozi čas s svojim časovnim strojem, saga o konfliktu med mutanti in ljudmi se nadaljuje, na HBO pa premiera dokumentarca o legendarnem newyorškem glasbenem gledališču Apollo.

Objavljeno
05. december 2019 00.00
Posodobljeno
05. december 2019 00.00
Time After Time - Bitka s časom Foto Pro Plus
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Četrtek, 5. decembra

 

Bitka s časom: Brio ob 20.05


Time After Time. ZDA, 2017. Režija: Marcos Siega. Igrajo: Freddie Stroma, Josh Bowman, Genesis Rodriguez, Nicole Ari Parker, Will Chase. ZF nan. 55 min.

V seriji bomo priča epskim pustolovščinam mladega pisatelja H.G. Wellsa, ki nas bo popeljal na popotovanje skozi čas s pomočjo časovnega stroja.

19. stoletje. Ko Wellsovega karizmatičnega, a psihopatskega prijatelja Johna Stevensona, ki je v resnici zloglasni Jack Razparač, izsledi policija, serijski morilec s pomočjo njegovega časovnega stroja pobegne v sedanjost. Wells se odpravi za njim in pristane v današnjem New Yorku, ki ni prav nič podoben utopiji. Tam naleti na kuratorko Jane, s katero bosta skušala ustaviti Stevensona.

 

Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti: Planet TV 2 ob 21.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

X-Men: Days of Future Past. Koprod., 2014. Režija: Bryan Singer. Igrajo: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry. Akc. film. 125 min.V nadaljevanju sage o konfliktu med ljudmi in mutanti se strani znajdeta pred uničenjem, Profesor X in Magneto združita moči in v preteklost pošljeta Wolverina, da bi mlade mutante usmeril na pravo pot in tako preprečil usodni konec.

Toda Wolverine kmalu naleti na težave, saj mladi Profesor X ne premore zanj značilne modrosti, vročekrvni Magneto pa hrepeni le po maščevanju.
 


Apollo: HBO ob 22.00


The Apollo. ZDA, 2019. Režija: Roger Ross Williams. Igrajo: Cholly Atkins, Florence Ballard, Angela Bassett, James Brown, Shirley Chisholm. Dok. odd. 105 min.


image
The Apollo Foto HBO


Dokumentarec Rogerja Rossa Williamsa beleži edinstveno preteklost in zapuščino legendarnega newyorškega prizorišča, glasbenega gledališča Apollo na Manhattnu. Kar se je začelo kot zatočišče za marginalizirane umetnike, se je spremenilo v dvorano ponosa zlasti za ameriško temnopolto skupnost.

Film prinaša arhivske posnetke, glasbo, komedijo, plesne predstave in vpogled v zakulisje k njegovim uslužbencem ter intervjuje z nastopajočimi in slavnimi osebnostmi.