TV namigi: Blaznost, Klub ostrih zob in Farah Diba Pahlavi

Turška temačna drama o družbi, paralizirani od strahu pred terorizom, serija spremlja detektive na sydneyjski plaži in dokumentarec o zadnji iranski cesarici.
Fotografija: Blaznost Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Blaznost Foto Tv Slo

Torek, 7. julija

 


Blaznost: TV SLO 2 ob 21.30


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Abluka. Koprodukcija, 2015. Režija: Emin Alper. Igrajo: Mehmet Özgür, Berkay Ates, Tülin Özen. Drama. 115 min.


Carigrad zajame val političnega nasilja. Hamza, policist na visokem položaju, ponudi Kadiru pogojni izpust iz zapora, če sprejme delo v novi obveščevalni enoti kot zbiralec odpadkov. Kadir sprejme ponudbo in začne zbirati odpadke iz barakarskih naselij ter preverja, ali so med njimi materiali za izdelavo razstreliv

V eni od teh sosesk najde Kadir svojega mlajšega brata Ahmeta, ki dela v občinski enoti, zadolženi za odstranjevanje potepuških psov. Ahmet se kljub Kadirovi vztrajnosti noče zbližati z bratom, kar Kadirja privede do kovanja teorij zarote, da bi pojasnil Ahmetovo zadržanost.
 


Klub ostrih zob: Fox Crime ob 22.00


Bite Club. Avstral., 2018. 1/8. Režija: Peter Andrikidis. Igrajo: Todd Lasance, Ash Ricardo, Damian Walshe-Howling, Deborah Mailman, Robert Mammone. Nad. 60 min.

Klub ostrih zob Foto Fox
Klub ostrih zob Foto Fox


Klub ostrih zob je serija, ki na novo definira policijske postopke. Ljudje, ki so pobegnili pred ostrimi zobmi velikega belega morskega psa, se združijo in skupaj lovijo morilce. Serija se ne zadržuje v sobi za zaslišanje in forenzičnih laboratorijih, ampak nas popelje na sydneyjske plaže.

V skupino spadata detektiva Dan Cooper in Zoe Rawlings, policist Stephen Langley in psiholog Kristof Olsen. Tri leta po grozljivem napadu morskega psa detektiva in bivša ljubimca Zoe in Dan združita moči, da bi rešila umor ženske, ki je bila pogrešana več let.

 

Farah Diba Pahlavi – zadnja iranska cesarica: TV SLO 1 ob 20.50


Farah Diba Pahlavi: Die letzte Kaiserin. Nem., 2018. Režija: Gero von Boehm. Dok. film 65 min.

Farah Diba Pahlavi - zadnja iranska cesarica Foto Tv Slo
Farah Diba Pahlavi - zadnja iranska cesarica Foto Tv Slo


Dokumentarna oddaja je pripoved o življenju nekdanje iranske cesarice in žene zadnjega iranskega šaha Reze Pahlavija – Farah Dibe Pahlavi. Arhivski posnetki in fotografije, nekateri objavljeni prvič, prikazujejo iransko zgodovino in kulturo pred revolucijo v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

Avtorji dokumentarne oddaje Farah Dibo Pahlavi obiščejo tudi v Parizu, kjer živi danes, in jo pospremijo na šahov grob v Kairu.

Komentarji: