TV namigi: Bob leta, Smrt v hotelu Nile Hilton in Fort Bliss

Med desetimi nominiranimi bodo izbrali izjavo lanskega leta, v filmih pa o detektivu v režimu v Egiptu pred egiptovsko pomladjo in o skrhanem odnosu med mamo in njenim petletnim sinom.

Objavljeno
25. januar 2020 00.00
Posodobljeno
25. januar 2020 00.00
Bob leta  Foto Andrej Petelinšek
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Sobota, 25. januarja

 


Bob leta 2019: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2020. Voditelj: Jurij Drevenšek. Prenos prireditve. 90 min.

Satirična oddaja, v kateri bo podeljeno priznanje za naj izjavo lanskega leta po izboru širše javnosti. Prireditev bo enako kot zadnja leta vodil Jurij Drevenšek pod taktirko Jureta Karasa, ki tudi tokrat informira, komentira, nasmeji in provocira s temami, ki so jih izpostavili nominiranci za Bob leta – od večne »ljubezni« med Ljubljano in Mariborom, do trgovinskih polic, zdrave pameti in nezdravih navad, slovenskih genov in civilizacijskih trendov. Presekano z glasbenimi presenečenji ter koreografijami Edwarda Cluga in Baleta SNG Maribor.

Za izjavo leta so sicer nominirani Branko Cestnik, Igor Grdina, Primož Roglič, Ninna Kozorog, Emilija Stojmenova Duh, Marko Lovec, Bronja Žakelj, Ana Duša, Boštjan Narat, Marko Radmilovič.
 


Smrt v hotelu Nile Hilton: TVS 1 ob 21.55


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Nile Hilton Incident. Koprod., 2017. Režija: Tarik Saleh. Igrajo: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher, Ahmed Selim, Hania Amar. Krim. 110 min.


image
The Nile Hilton Incident - Smrt v hotelu Nile Hilton Foto Tvs


Kairo, tik pred padcem Mubarakovega režima. Noredin in Momo sta tipična detektiva tistega časa – skorumpirana do obisti. Z avtom se počasi prebijata po natrpanih ulicah. Skozi odprto okno poslušata pripombe lokalnih trgovcev, največkrat pa skozenj prileti kuverta z denarjem. Neke noči Noredina pokličejo v luksuzni hotel Nile Hilton, kjer se zbira krajevna elita. V apartmaju najdejo truplo znane popevkarice in Noredina sled pripelje do enega najvplivnejših ljudi egiptovske klike.

Odličen film noir izvrstno ujame zatohlost in koruptivnost režima, ki ga je odnesla egiptovska pomlad leta 2011.
 


Fort Bliss: POP TV ob 21.40


Vikendova ocena: 4 (od 5)

ZDA, 2014. Režija: Claudia Myers. Igrajo: Michelle Monaghan, Emmanuelle Chriqui, Pablo Schreiber, Ron Livingston. Drama. 130 min.


image
Fort Bliss Foto Pro Plus


Odlikovana ameriška vojaška zdravnica in samohranilka Maggie Swann se vrne domov z misije v Afganistanu. Kmalu ugotovi, da je vez z njenim petletnim sinom postala zelo krhka. Ko se bori za ponovno pridobitev njegove naklonjenosti, jo mučijo tudi nenehni spomini na Afganistan.

Potem pa novica o novi misiji ogrozi krhkost ravnotežja, ki ga je dosegla ...