TV namigi: Bolno srce, Pripravnika in Indiana Jones 3

Drama o razvajenemu mladeniču, ki mu oče postavi ultimat, dva prodajalca tekmujeta za novo službo, Indy pa bo iskal očeta in sveti gral.

Objavljeno
04. julij 2020 06.30
Posodobljeno
04. julij 2020 06.30
Bolno srce Foto Tv Slo
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Sobota, 4. julija

 


Bolno srce: TV SLO 1 ob 20.00


Viekndova ocena: 4 (od 5)

Dieses bescheuerte Herz. Nem., 2017. Režija: Marc Rothemund. Igrajo: Elyas M'Barek, Philip Noah Schwarz, Nadine Wrietz. Drama. 110 min.


Lenny je tipičen razvajen mladenič iz hipsterske generacije – ves čas se le zabava, in to z očetovo kreditno kartico, brez limita, seveda. Nekega večera ob prihodu domov z avtom pristane naravnost v domačem bazenu. Očetu, priznanemu srčnemu kirurgu, je vsega dovolj in sinu postavi ultimat – ali bo skrbel za njegovega najstniškega pacienta ali pa bo kreditna kartica blokirana za vekomaj.

Lenny nima prav veliko izbire, zato sprejme ponudbo. Prvi stik z mladim pacientom, Davidom po imenu, seveda ni obetaven, predvsem zato ne, ker skupaj trčita dva svetova – Davidov, ki je omejen na operacijske sobe, in Lennyjev svet nočnega glamurja ...

 


Pripravnika: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Internship. ZDA, 2013. Režija: Shawn Levy. Igrajo: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Aasif Mandvi. Kom. 130 min.Prodajalca Billy in Nick ostaneta brez službe in v želji, da bi na novo definirala svoji karieri, zaprosita za pripravništvo v korporaciji Google. Tam pripravnike razdelijo v dve ekipi, ki tekmujeta med sabo. Zmagovalci bodo dobili službo, poražencem bodo pokazali vrata. Billy in Nick, skoraj internetna analfabeta, se morata spopasti z mlajšimi in mnogo pametnejšimi nasprotniki.

Čeprav so številne peripetije zabavne in sta komika v svojem elementu, se pri ogledu ni mogoče znebiti občutka, da film opravičuje brezplačno delo in kljub šalam ne more preseči dejstva, da je zgolj dveurni spot TV prodaje.


 

Indiana Jones 3: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena (5 od 5)

Indiana Jones and the Last Crusade. ZDA, 1989. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Harrison Ford, Sean Connery, Denholm Elliott, Alison Doody, John Rhys-Davies. Pust. film. 135 min.


image
Indiana Jones 3 Foto Pro Plus


Tretji film priljubljene sage režiserja Spielberga in scenarista Lucasa se začne z mladim Indyjem (igra ga pokojni River Phoenix), ki sooči gledalce s svojim okusom za pustolovščino, strahom pred kačami in trmasto odločenostjo, da bi zgodovinske najdbe odnesel iz rok koristoljubnežev v muzej, kamor sodijo.

Odrasli Indy pride na sled svetemu gralu. Poleg tega ugotovi, da je izginil njegov oče, ki je prav tako iskal Jezusovo čašo. Tokrat mora Indy obračunati z nacisti, na nevarni poti pa ga spremlja lepa umet­nostna zgodovinarka Elsa Schneider.