TV namigi: Črna maša, Una in Čudovita bitja

Nocoj bodo na sporedu tri premiere: biografska drama o brutalnem gangsterju Whiteyju Bulgerju z Deppom v glavni vlogi, naporna drama o mladi Uni, ki je mladoletna pobegnila s starejšim moškim, in fantazijska romanca, ki se zgleduje po Somraku.
Fotografija: Black Mass - Črna maša Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Black Mass - Črna maša Foto Pro Plus

Sobota, 30. novembra

 

Črna maša: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Black Mass. ZDA, 2015. Režija: Scott Cooper. Igrajo: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon. Krim. 140 min. 


Zgodba o Whiteyju Bulgerju, bratu ameriškega senatorja ter najbolj nasilnem gangsterju v zgodovini južnega Bostona, ki je postal ovaduh za FBI, da bi premagal rivalsko mafijsko družino na svojem ozemlju, je posneta po resničnih dogodkih.
Igralska predstava Johnnyja Deppa, ki se pred očmi gledalcev iz lokalnega gangsterja, ki klepeta s starkami, spremeni v sebično krvoločno pošast, je ena njegovih najbolj osupljivih.

Pogosto skrajno brutalnemu filmu pa do tega, da bi postal gangsterska klasika, zmanjka malo bolj izviren scenarij.

 

Una: TVS 1 ob 22.50

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Una - Sedmi pečat: Una Foto TVS
Una - Sedmi pečat: Una Foto TVS


Una. ZDA, 2016. Režija: Benedict Andrews. Igrajo: Ruby Stokes, Rooney Mara, David Shields, Ben Mendelsohn, Tara Fitzgerald. Drama. 100 min. 

Mlada Una nepričakovano obišče precej starejšega Raya v službi in pri njem začne iskati odgovore. Pred kratkim je v reviji naletela na njegovo fotografijo in na dan je privrela temačna preteklost. Pred 15 leti je namreč Una pobegnila s precej starejšim Rayem, ki je bil nato zaradi njene mladoletnosti obsojen na zapor. Njen nenadni obisk na površje izvabi zamolčane skrivnosti in potlačene spomine in ju pošlje na pot po psihološkem labirintu.

Zgodba je posneta po odmevni drami Davida Harrowerja, ki ga je navdihnila resnična pretresljiva zgodba iz leta 2003.

 

Čudovita bitja: Planet TV ob 22.05

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Beautiful Creatures. ZDA, 2013. Režija: Richard LaGravenese. Igrajo: Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emmy Rossum. Fantaz. film. 145 min.

Ko mlada Lena Duchannes prispe v majhno mesto Gatlin, se vanjo zagleda Ethan Wate, ki bi rad ubežal dolgočasnemu zakotnemu kraju. A kmalu se izkaže, da nad Leno visi strašno prekletstvo, povezano s temačnimi silami, in ima le še 75 dni, preden se bo izkazalo, ali bodo njene moči za vedno služile Svetlobi ali Temi. Njuna romanca vseeno vzcveti, a čakajo jo preizkušnje. 

Čudovita bitja je še ena fantazijska romanca, ki se zgleduje po Somraku in katere osrčje je nesmrtna ljubezen med najstniškima junakoma.

Komentarji: