TV namigi: Dan padca Bastilje in Slediti Amy

Na TVS vas čaka akcija z Idrisom Elbo, na Planet TV 2 pa kultna romantična komedija z mladim Benom Affleckom.
Fotografija: VIKEND - Bastille Day - Dan padca Bastilje Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - Bastille Day - Dan padca Bastilje Foto Tvspored-service Tvspored-service

Petek, 28. avgusta


Dan padca Bastilje: TV SLO 2 ob 21.20

Vikendova ocena: 3 (od 5)


Bastille Day. ZDA, 2016. Režija: James Watkins. Igrajo: Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon, Kelly Reilly, José Garcia. Akc. film. 90 min.
Michael Mason (Madden) je Američan, ki se na ulicah Pariza preživlja z žeparjenjem. Nekega dne ukrade plišastega medvedka, za katerega se izkaže, da je v njem skrita bomba. Michael se, osumljen terorizma, požene v beg, za njim pa je agent Cie Sean (Elba). A Sean kmalu ugotovi, da se je Michael nehote znašel v dobro načrtovani zaroti. Da bi razkrinkala podkupljene francoske uradnike, morata Michael in Sean združiti moči ter se z učinkovito kombinacijo iznajdljivosti in surovosti upreti zločincem in policistom, ki ju lovijo. Politični triler, ki ga reši edino prezenca Idrisa Elbe.


Slediti Amy: Planet TV 2 ob 21.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

VIKEND - Chasing Amy - Slediti Amy Foto Tvspored-service Tvspored-service
VIKEND - Chasing Amy - Slediti Amy Foto Tvspored-service Tvspored-service

Chasing Amy. ZDA, 1997. Režija: Kevin Smith. Igrajo: Ethan Suplee, Ben Affleck, Scott Mosier, Jason Lee, Casey Affleck. Rom. kom. 115 min.
Kulten film, ki s Smithovim tipičnem humorjem, a tudi z dovolj občutljivosti in iskrenosti, raziskuje teme, kot so prijateljstvo, romanca, spol ...
Holden in Banky iz New Jerseyja sta risarja stripov ter že dvajset let najboljša prijatelja. Dneve preživljata v umetniškem studiu, zvečer pa se gresta zabavat. Vendar je njuno prijateljstvo prvič v življenju postavljeno na resno preizkušnjo, ko spoznata Alysso, ki je prav tako stripovska umetnica. Holden se takoj zaljubi v čedno dekle, vendar sledi hladen tuš: punca je lezbijka.


Batman: Na začetku: Kinoob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Batman Begins. ZDA, 2005. Režija: Christopher Nolan. Igrajo: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman. Akc. film. 150 min.
Osem let po tem, ko se je zdelo, da je režiser Joel Schumacher z neumnimi enovrstičnicami Georgea Clooneyja ubil franšizo z imenom Batman, je prišel novi Batman, s Christopherjem Nolanom na režiserskem stolčku in Christianom Balom v kostumu. Netopirski superjunak se je vrnil mlajši, brutalnejši in temačnejši kot kdaj prej. In še skoraj realističen. New York je res videti, kot da je na steroidih, a ostaja sodobni New York.

Komentarji: