TV namigi: Divjina v srcu, Tednik in priznanja FIFE

V novi seriji o družinski odpravi v Južno Afriko, v Tedniku med drugim o izkoriščanju sobaric v prestižnih ljubljanskih hotelih, nogometašem pa bodo podelili priznanja FIFE

Objavljeno
23. september 2019 00.00
Posodobljeno
23. september 2019 00.00
Wild at Heart - Divjina v srcu Foto TVS
Robi Loboda, Vikend
Robi Loboda, Vikend

Ponedeljek, 23. septembra

 

Divjina v srcu: TVS 2 ob 18.00


Wild at Heart. VB, 2006. 1. sezona. 1/6. Igrajo: Stephen Tompkinson, Deon Stewardson, Nomsa Xaba, Luke Ward-Wilkinson. TV-serija.

Danny je veterinar z zasebno prakso. Po ženini smrti se je s hčerko Rosie preselil v Bristol, tam spoznal Sarah in se z njo poročil. Ona ima iz prvega zakona sina Evana in hčerko Olivio.

Nekega dne Danny najde majhno zapuščeno afriško opico in zlasti Evan se na okrevajočo živalco zelo naveže. Na Sarahino pobudo se cela družina odpravi v Južno Afriko, kjer bodo opico, ki so jo medtem poimenovali Valentin, spustili v divjino, potem pa se odpravili na počitnice. Gospod Du Plessis, lastnik posestva, kjer prebivajo, ob slovesu Dannyju predlaga, naj tam zaživi z družino.

 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Vodi: Jelena Aščić. Info. odd. 60 min.


image
Sportida Tednik. Foto Matic Klansek Velej / Sportida Sportida

Pred našo kamero so stopile sobarice iz elitnih ljubljanskih hotelov in opozorile na grozljivo izkoriščanje. Kako na očitke odgovarjata lastnika hotelov, bogata poslovneža?

Zakaj bo na osrednji prireditvi ob 60-letnici velenjske občine nastopil znani srbski pevec? Ta odločitev občine močno razburja nekatere domačine in tudi slovenske glasbenike.

Kdo so ljudje, ki so pripravljeni več ur skupaj plavati, kolesariti in teči in zato še plačati več tisoč evrov? Kaj o skrajnih naporih na prireditvi Ironman menijo zdravniki in športni psihologi?

 

Priznanja FIFE 2019: TVS 2 ob 20.30


2019. Vodita: Ilaria D’Amico in Ruud Gullit. Prenos iz Milana.


image
AFP FIFA 2018. Foto Ben Stansall Afp

Svetovna nogometna zveza (FIFA) bo podelila nagrade najboljšim nogometašem in nogometašicam, pa tudi trenerjem. Ena najbolj prestižnih bo nagrada za najboljšega nogometaša leta. Letos so v izboru Nizozemec Virgil van Dijk, Argentinec Lionel Messi in Portugalec Cristiano Ronaldo. Med ženskami so v konkurenci Angležinja Lucy Bronze ter Američanki Alex Morgan in Megan Rapinoe.

Lani je bil najboljši nogometaš hrvaški reprezentant Luka Modrić, med ženskami pa Brazilka Marta. Priznanje za vratarja je prejel Italijan Gianluigi Buffon, za trenerja pa francoski selektor Didier Deschamps, ki se je okitil z naslovom svetovnega prvaka.