TV namigi: Ema, Misija: Nemogoče 5 in Dheepan

Med dvanajstimi skladbami bomo izbrali slovensko predstavnico za Evrosong, agent Ethan Hunt in njegova ekipa se bodo spet odpravili na nevarno misijo, v drami na TVS pa zgodba o beguncih v francoskem predmestju.
Fotografija: Klemen Slakonja Foto Adrian Pregelj
Odpri galerijo
Klemen Slakonja Foto Adrian Pregelj

Sobota, 22. februarja

 


Ema 2020: TVD 1 ob 20.00


Slo., 2020. Voditelj: Klemen Slakonja. Prenos izbora. 105 min.

Za vozovnico na Nizozemsko, ki bo maja v Rotterdamu gostila 65. tekmovanje za pesem Evrovizije, se bodo potegovali: Simon Vadnjal (Nisi sam), Saška (Še kar lovim tvoj nasmeh), Gaja Prestor (Verjame vase), Ana Soklič (Voda), Inmate (The Salt), Manca Berlec (Večnost), Tinkara Kovač (Forever), Božidar Wolfand – Wolf (Maybe Someday), Parvani Violet (Cupid), Klara Jazbec (Stop The World), IMSET (Femme fatale) in Lina Kuduzović (Man Like U).

Voditelj izbora bo že četrtič Klemen Slakonja, kot gosta večera pa bosta nastopila lanska evrovizijska predstavnika zalagasper. Po izvedbi skladb bo tričlanska žirija z glasovanjem določila dva superfinalista, med katerima bodo zmagovalca izbrali gledalci.




Misija: Nemogoče – Odpadniška nacija: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Mission: Impossible - Rogue Nation. ZDA, 2015. Režija: Christopher McQuarrie. Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames. Akc. film. 150 min.



V petem delu franšize o agentu Ethanu Huntu se njegova skupina tajnih agentov tokrat znajde v navzkrižnem ognju dveh sovražnikov. Z ene strani jim grozi ukinitev, ki jo zahteva stihijski šef Cie, na drugi strani pa se Ethana želi odkrižati skrivnostna teroristična organizacija Sindikat, katere obstoj mora Ethanova ekipa šele dokazati.

Film je zabaven in z dobro mero humorja in hitrih obratov prinese prijetno filmsko doživetje, Tom Cruise pa se še enkrat izkaže za akcijsko zvezdo brez primerjave.

 


Dheepan: TVS 1 ob 22.10


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Dheepan. Fr., 2015. Režija: Jacques Audiard. Igrajo: Jesuthasan Antonythasan, Kalieaswari Srinivasan, Claudine Vinasithamby, Vincent Rottiers, Faouzi Bensaïdi. Drama. 115 min.


Drama Dheepan Foto Tvs
Drama Dheepan Foto Tvs


Da bi ubežali krempljem državljanske vojne na Šrilanki, se borec Tamilskih tigrov, mlada ženska in osirotela deklica pretvarjajo, da so družina. Pot jih vodi v Francijo, kjer se nastanijo v eni izmed zanikrnih predmestnih sosesk. Čeprav se med seboj komajda poznajo, si tu skušajo ustvariti novo življenje. A sčasoma se izkaže, da so tudi pariške ulice svojevrstna bojišča in stare vojne rane se začnejo odpirati.

Filmi Jacquesa Audiarda pogosto opisujejo ljudi z roba družbe. Tokrat so v ospredju begunci in težave, s katerimi se v obljubljeni deželi spopadajo danes. Tokrat pristno prikaže reakcije ljudi, ki se znajdejo v nemogočih razmerah, a najde tudi čas za romantiko in nežnost.

Komentarji: