TV namigi: Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu, Dobri zdravnik in Aladin

V filmu tedna zgodba o razmerju igralca Petra Turnerja z ekscentrično hollywoodsko zvezdnico Glorio Grahame, film o zdravniku, ki se zagleda v 18-letno pacientko, in televizijska premiera igranega Aladina v režiji Guya Ritchieja.

Objavljeno
22. januar 2020 00.00
Posodobljeno
22. januar 2020 00.00
Film Stars Don't Die in Liverpool - Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu Foto Tvs
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Sreda, 22. januarjaFilmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Film Stars Don't Die in Liverpool. VB., 2017. Režija: Paul McGuigan. Igrajo: Annette Bening, Jamie Bell, Kenneth Cranham, Julie Walters, Jodie McNee. Drama. 110 min.


Film, posnet po knjigi britanskega igralca Petra Turnerja, pripoveduje o njegovem razmerju z legendarno in ekscentrično hollywoodsko zvezdnico Glorio Grahame v zadnjih letih njenega življenja.

Čutna usodna ženska se je v petdesetih pojavljala ob velikih imenih, kot so Humphrey Bogart, Robert Mitchum, Lana Turner in Kirk Douglas, leta 1952 pa je za nastop v Minnellijevem Mestu iluzij prejela oskarja za stransko žensko vlogo. Mladi Turner jo je spoznal leta 1978 v Liverpoolu, kjer je igralka, takrat že v poznih petdesetih, nastopala v manjših gledaliških produkcijah.
 


Dobri zdravnik: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Good Doctor. ZDA, 2012. Režija: Lance Daly. Igrajo: Orlando Bloom, Riley Keough, Taraji P. Henson, Rob Morrow, Michael Peña. Drama. 100 min.


image
The Good Doctor - Dobri zdravnik Foto Pro Plus


Dr. Martin Blake, ki že vse življenje išče spoštovanje svojih nadrejenih in kolegov, spozna 18-letno pacientko Diane. Trpi za vnetjem ledvic, on pa ji pomaga, kar zelo pomaga njegovi samozavesti. A ko se njeno zdravstveno stanje izboljšuje, se Martin prestraši, da jo bo počasi izgubil in začne upočasnjevati njeno okrevanje.

Bloomov lik, ki spominja na lik Marka Zuckerberga iz filma Socialno omrežje, skuša biti karakterna študija in komentar na sprejemanje avtoritet, a ker ne gre do konca, mu ne uspe ne eno ne drugo.
 


Aladin: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Aladdin. ZDA, 2019. Režija: Guy Ritchie. Igrajo: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban. Fantaz. film. 130 min.
Igrana adaptacija Disneyjeve animirane klasike je zgodba o očarljivem uličnem falotu, hrabri in skromni princesi ter duhu iz svetilke, ki je potencialni ključ do njune skupne prihodnosti.

V glavnih vlogah nastopajo duh iz čarobne svetilke (Will Smith), šarmantni lopov Aladin (Mena Massoud) in Jasmina (Naomi Scott), skromna in odločna princesa svobodnega duha.