TV namigi: Greta Garbo, Mladostna napaka in Top Gear

Serija o največjih hollywoodskih zvezdnikih, režijski prvenec igralke Kyre Sedgwick in premierno 26. sezona avtomobilistične oddaje.

Objavljeno
07. avgust 2020 06.30
Posodobljeno
07. avgust 2020 06.30
Zvezde velikega platna: Greta Garbo Foto Tv Slo
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Petek, 7. avgusta

 


Zvezde velikega platna: Greta Garbo: TV SLO 1 ob 22.45


Stars of the Silver Screen: Greta Garbo. VB, 2018. 1/11. Dok. serija. 45 min.

O največjih hollywoodskih zvezdnikih, njihovih karierah, zasebnem življenju in mestu v zgodovini filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri reviji Empire.

Greta Garbo, ena največjih filmskih igralk vseh časov, je bila švedskega rodu. Slovela je po tragičnih vlogah, tankočutnem značaju, melanholičnosti in skrivnostnosti, saj je v nasprotju z drugimi zvezdniki zasebno življenje skrbno skrivala pred očmi javnosti.

 


Mladostna napaka: POP TV ob 22.35


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Story of a Girl. ZDA, 2017. Režija: Kyra Sedgwick. Igrajo: Kevin Bacon, Sarah Grey, Tyler Johnston, Sosie Bacon, Jon Tenney. TV drama. 95 min.


image
Mladostna napaka Foto Pro Plus


Film je režijski prvenec hollywoodske zvezdnice Kyre Sedgwick, ki je povzet po nagrajenem romanu pisateljice Sare Zarr. V eni glavnih vlog pa igra kyrin mož, Kevin Bacon.

Šestnajstletni Deanni se čez noč življenje spremeni v pravi pekel, ko na socialna omrežja pricurlja njen intimni videoposnetek seksa s Tommyjem. Po škandalu se mora soočiti z zbadanjem in žaljivkami svojih vrstnikov ter očetovim razočaranjem, zato se trudi, da bi pobegnila senci preteklosti, ki jo preganja.

 


Top Gear: Kanal A ob 20.00


VB, 2018. 26. sezona. 1/5. Režija: Brian Klein. Dok. serija. 30 min.

image
Top Gear Foto Pro Plus


Matt LeBlanc, Chris Harris, Rory Reid in legendarni Stig so že stari znanci, pridružila pa se jim bo še nemška dirkačica Sabine Schmitz.

V prvi epizodi se Harris in LeBlanc odpravita na Norveško, da bi preizkusila najnovejša karavana proizvajalcev Porsche in Ferrari. Harris sede za volan porsche panamere turbo sport turismo, LeBlanc pa ferrarija GTC4Lusso. Avtomobila bosta morala prestati niz testov, s katerimi bosta voditelja preizkušala hitrost, praktičnost in zmogljivost jeklenih konjičkov.