TV namigi: Iz pozabe, Tekma s časom, Na dolžnosti in Prišleci

Nocoj premierno tri serije. Detektivka Stewart bo ugotavljala, čigavo je najdeno okostje, izpod peresa enega najboljših britanskih scenaristov prihaja Na dolžnosti, na HBO pa začnejo z ZF Prišleci. Za ljubitelje kriminalk bo na voljo španski film noir, poln preobratov.

Objavljeno
13. september 2019 00.00
Posodobljeno
13. september 2019 00.00
Unforgotten - Iz pozabe Foto TVS
Robi Loboda, Vikend
Robi Loboda, Vikend

Petek, 13. septembra

 

Iz pozabe: TVS 2 ob 20.00


Unforgotten. VB., 2018. 3. sezona. 1/6. Režija: Andy Wilson. Igrajo: Liran Nathan, Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Lewis Reeves, Alex Jennings. Nad. 50 min.

Detektivko Cassie Stuart pokličejo na kraj zločina ob avtocesti, kjer delavci najdejo okostje. Policijska patologinja ji pove, da bo lahko določila starost okostja v laboratoriju, lahko pa gre tudi za novejše kosti. Kmalu ugotovi, da gre za dekle, Cassie in Sunny pa se lotita preiskave, da bi odkrili, kdo je. Pri tem jima je v pomoč nekaj, kar je patologinja našla na kosti.

 

Tekma s časom: TVS 2 ob 20.50


Contratiempo. Špa., 2016. Režija: Oriol Paulo. Igrajo: Mario Casas, Ana Wagener, José Coronado, Bárbara Lennie, Francesc Orella. Krim. 110 min.
Vikendova ocena: 4 (od 5)

image
The Invisible Guest / Contratiempo - Tekma s časom Foto TVS


Adrian je mlad in uspešen poslovnež, ki se nekega jutra zbudi v hotelski sobi poleg trupla svoje ljubice. Oblasti ga obtožijo umora, zato najame Virginijo, zvezdniško odvetnico. Pripravljata obrambo, ki bi ga rešila pripora. Med obnavljanjem dogodkov usodne noči izvesta, da je tožilec našel pričo, ki lahko postavi celotno njuno zgodbo na laž …

Film noir, poln izjemnih preobratov, postreže z napeto zgodbo in čeprav vsi meandri zgodbe niso nujno najbolj prepričljivi, je rezultat zelo gledljiv triler.

 

Na dolžnosti: Planet TV ob 22.35


Line of Duty. VB., 2012. 1. sezona. 1/5. Režija: David Caffrey. Igrajo: Martin Compston, Darren Morfitt, Owen Teale, Adrian Dunbar, Elizabeth Hill, Neal Foster. Nad. 60 min.

image
Line of Duty - Na dolžnosti Foto Planet TV


Ko Steva Arnotta premestijo v protikorupcijsko enoto, začne preiskovati vplivnega policista, detektiva Tonyja Gatesa. Je Gates res tako dober, kot je videti? Arnott se mora zaplesti v igro mačke in miši, da bi odkril Gatesovo skrivnost …

Serija Jeda Mercuria, enega najboljših britanskih scenaristov, v domovini velja za dosežek desetletja. Eden od kritikov je na primer napisal: »Velika Britanija se deli na dva dela: tiste, ki obožujejo serijo Na dolžnosti, in tiste, ki jo še bodo.« Odlična karakterizacija in inteligentni zapleti namreč navdušijo vsakogar, ki se loti ogleda.

 

Prišleci: HBO ob 20.00


Fremvandrerne. Nor., 2019. 1/6. Igrajo: Nicolai Cleve Broch, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff. TV-serija. 55 min.

image
Fremvandrerne - Prišleci Foto HBO


Znanstvenofantastična serija se odvija v bližnji prihodnosti in spremlja nenavaden pojav, ki se začne dogajati po vsem svetu. Na morju se pojavljajo bliski močne svetlobe in nepojasnjeno se pojavljajo ljudje iz preteklosti, ki jih že dolgo ni več med živimi. Prihajajo iz treh časovnih obdobij: iz kamene dobe, iz časa Vikingov ter iz poznega 19. stoletja. Nihče ne ve, kako je to mogoče in kaj se dogaja. Nekaj let pozneje združita moči prva policistka iz časa Vikingov in iztrošeni detektivski veteran.