TV namigi: Kaj smo spet zagrešili, Dekliščina in Kar si dekle želi

Nadaljevanje francoske komične uspešnice, film o težavah glavne družice in zgodba o vplivnem politiku, ki ga obišče hči, za katero ni vedel.
Fotografija: Bog, le kaj smo spet zagrešili? Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Bog, le kaj smo spet zagrešili? Foto Tv Slo

Sobota, 8. avgusta

 


Bog, le kaj smo spet zagrešili?: TV SLO 1 ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu? Fr., 2019. Režija: Philippe de Chauveron. Igrajo: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau. Kom. 100 min.


Nadaljevanje francoske uspešnice prinaša nove komične zaplete tradicionalne meščanske družine. Zakonca Claude in Marie sta v prvem delu z veliko težavo sprejela, da se je njuna prva hči poročila z muslimanom, druga z Judom in tretja s Kitajcem. Ko izvesta, da ima najmlajša katolika po imenu Charles (kot general de Gaulle, ki ga cenita), sta navdušena. A izkaže se, da je Charles temnopolt in doma s Slonokoščene obale.

Tokrat se Claude in Marie spopadata z novo krizo. Težko namreč sprejmeta novico, da bodo njuni štirje zeti zaradi različnih razlogov zapustili Francijo.

 


Dekliščina: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Bridesmaids. ZDA, 2011. Režija: Paul Feig. Igrajo: Kristen Wiig, Terry Crews, Maya Rudolph, Tom Yi, Elaine Kao. Rom. kom. 140 min.


Dekliščina Foto Planet TV
Dekliščina Foto Planet TV


Lillian in Annie sta najboljši prijateljici. Ko se Lilian zaroči, prosi Annie, naj bo njena družica. Annie, ki sama nima ravno sreče v ljubezni in je poleg tega še brez ficka, je navdušena – dokler ne ugotovi, kaj vse se od glavne družice pravzaprav pričakuje. Ko spozna še druge družice, je naravnost zgrožena.

Komedij o pripravah na poroko mrgoli, a tu in tam kakšna izstopa. Dekliščina je ena od teh, saj zaradi izvirnega humorja, ki stopa po robu, in prepričljivosti Kristen Wiig, ki je tudi soscenaristka, dve uri mineta, kot bi mignil. Film je bil nominiran za oskarja za najboljši scenarij in najboljšo stransko igralko Melisso McCarthy.

 

Kar si dekle želi: POP TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

What a Girl Wants. ZDA, 2003. Režija: Dennie Gordon. Igrajo: Amanda Bynes, Colin Firth, Kelly Preston, Eileen Atkins, Anna Chancellor. Kom. 110 min.


Kar si dekle želi Foto Pro Plus
Kar si dekle želi Foto Pro Plus


Najstnica Daphne Reynolds živi z mamo in že vse življenje sanja o dnevu, ko bo spoznala svojega očeta. Ker noče več čakati, nekega dne odleti k njemu v London. Tako odkrije, da je njen oče vpliven politik, lord Henry Dashwood. Henry je šokiran, ko se Daphne pojavi pred njim, saj sploh ni vedel zanjo.

Kljub negodovanju svoje bodoče žene in njene hčerke jo sprejme v svoj dom. Žal pa nima veliko časa zanjo, saj je njegov urnik zaradi bližajočih se volitev zelo natrpan.

Komentarji: