TV namigi: Kapitan Fantastični, Tumbledown in ženski veleslalom

V filmih o družini, ki živi v gozdu in o ženski, ki preboleva smrt moža, začenja pa se nova sezona alpskega smučanja.

Objavljeno
26. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
26. oktober 2019 00.00
Captain Fantastic - Kapitan Fantastični Foto

Sobota, 26. oktobra

 

Kapitan Fantastični: TVS 2 ob 20.05


Captain Fantastic. ZDA, 2016. Režija: Matt Ross. Igrajo: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler. Kom./drama 120 min.

Naslovni kapitan je Ben (Viggo Mortensen), oče šestih otrok, s katerimi živi v gozdu, kjer se posvečajo fizičnemu in akademskemu urjenju. Civilizacije ne zavračajo, a ne sprejemajo potrošniškega kapitalizma. Toda ko se mora družina po tragičnem dogodku podati v svet, so Benovi nauki, ki jih vceplja otrokom, pred težko preizkušnjo.

Film, ki ni sentimentalen, a hkrati tudi ni ironičen, na svoj nenavaden način sproža čisto običajna vprašanja o starševstvu v današnjem potrošniškem svetu. Več kot povprečen družinski film.

 

Tumbledown: Kino ob 20.00


ZDA, 2015. Režija: Sean Mewshaw. Igrajo: Rebecca Hall, Jason Sudeikis, Blythe Danner, Joe Manganiello, Dianna Agron. Rom. kom. 115 min.

image
Tumbledown


Hannah skuša preboleti smrt moža, katerega glasbena slava pritegne tudi zanimanje prodornega newyorškega pisatelja Andrewa. Hannah sprva ne želi sodelovati z vsiljivim tujcem, toda naposled se odloči o možu napisati biografijo, pri tem pa bi ji s svojimi izkušnjami lahko pomagal prav Andrew. Povabi ga v domače, podeželsko mesto in počasi začne z njim deliti svoje življenjske skrivnosti, ob tem pa se nevede tudi sama znajde na počasni in boleči, toda neizogibno nujni poti soočanja s čustvi izgube in iskanja novega življenjskega smisla.
 


Alpsko smučanje: veleslalom (Ž): TVS2 ob 9.45 in 12.50


Prenos iz Soeldna.

image
AFP Mikaela Shiffrin Foto Johann Groder Afp


Začenja se sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prvo prizorišče je stalnica že skoraj 20 let - Sölden. Ženski veleslalom je na sporedu točno na dan (26. 10.), ko je leta 2002 Tina Maze prav v Söldnu slavila svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Tu je potem zmagala še dvakrat, nobena smučarka nima več zmag na ledeniku Rettenbach.

Letos v slovenski ekipi največ pričakujemo od Mete Hrovat, po poškodbi se vrača Tina Robnik, ekipa ima novega glavnega trenerja Janeza Slivnika. Zanimivo pa bo videti, ali so se karte premešale tudi povsem pri vrhu, kjer so bile lani Mikaela Shiffrin, Petra Vlhova, Tessa Worley, Viktoria Rebensburg in Federica Brignone.