TV namigi: Kdo tam poje, Premiera in Natalie Wood

Avtobus podjetja Krstić znova na poti, premierno na TV komedija Premiera in dokumetarec o priljubljeni ameriški igralki.

Objavljeno
09. julij 2020 06.30
Posodobljeno
09. julij 2020 06.30
Kdo tam poje Foto Pro Plus
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Četrtek, 9. julija

 


Kdo tam poje: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Ko to tamo peva. Jug., 1980. Režija: Slobodan Sijan. Igrajo: Pavle Vuisić, Dragan Nikolić, Danilo Bata Stojković, Aleksandar Berček, Neda Arnerić. Kom. 100 min.


Nekje v srcu Šumadije avtobus zasebnega podjetja Krstić pobira potnike na postajah in jih pelje v Beograd. Vsak potnik ima svojo zgodbo. Od kmeta, ki je na poti k sinu v vojsko, meščana, ki zbira narodne reke, pevca, ki je na poti na avdicijo, mladoporočencev pa vse do lovca, dveh ciganov in lastnikov avtobusa, očeta in sina Krstić.

Legendarna komedija, ki je nastala v času Titove smrti, prikazuje Balkan v malem, od preprostih ljudi do kvaziintelektualcev, kjer vsak zase misli, da je najboljši, hkrati pa prezira drugega. Eden najboljših filmov bivše Jugoslavije.

 


Premiera: Kino ob 16.25


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Opening Night. ZDA, 2016. Režija: Jack Henry Robbins. Igrajo: Anthony Rapp, Cheyenne Jackson, Jessica Richards, Mitchell Jarvis, Kelsey Carthew. Kom. 110 min.


image
Premiera Foto Pro Plus


Nekoč je bil Logan uspešen gledališki režiser v New Yorku, toda zaradi strahu pred neuspehom je opustil svojo kariero in se zaposlil kot učitelj na srednji šoli v Pittsburghu. Odloči se, da bo z dijaki uprizoril Sen kresne noči Williama Shakespeara. Na premiero predstave Logan povabi svojega nekdanjega kolega in zagrenjenega TV zvezdnika Elija. Bo premiera doživela uspeh ali bo pravi polom?


 

Natalie Wood: Kar ostane: HBO ob 21.30


Natalie Wood: What Remains Behind. Kanada, 2020. Režija: Laurent Bouzereau. Dok. film. 100 min.

image
Natalie Wood: Kar ostane Foto HBO


Dokumentarec režiserja Laurenta Bouzereauja beleži osebne in poklicne vzpone in padce priljubljene ameriške igralke Natalie Wood. Dokumentarec je posnet z zornega kota hčerke Natalie Wood, Natashe Gregson Wagner, in tistih, ki so slavno igralko, ki je umrla v tragični nesreči, najbolje poznali.

Film prikazuje še nikoli videne filme, fotografije, dnevniške zapiske, pisma in osebne predmete, pa tudi intimne intervjuje z njenimi prijatelji, svojci, soigralci in sodelavci. Dokumentarni film tako vnovič poudarja njene vzpone in padce, ki jih je nazadnje zasenčila njena prezgodnja tragična smrt, ko ji je bilo komaj 43 let.