TV namigi: Kvalifikacije za EP v nogometu, Najini mostovi in Katarina Velika

Slovensko nogometno reprezentanco čaka pomembna tekma proti Severni Makedoniji, Meryl Streep se bo pustila zapeljati Clintu Eastwoodu, Helen Mirren pa bo postala samosvoja vladarica.

Objavljeno
10. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
10. oktober 2019 00.00
Slovenska reprezentanca Foto Uroš Hočevar

Četrtek, 10. oktobra

 

Severna Makedonija - Slovenija: TVS 2 ob 20.00


Nogomet. Kvalifikacije za EP 2020. Prenos iz Skopja.

V kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2020 Slovenijo te dni čakata dve tekmi, najprej naša reprezentanca odhaja na gostovanje v Severno Makedonijo, tri dni kasneje pa jo doma čaka še tekma z Avstrijo. Slovenska nogometna reprezentanca je septembra na domačem stadionu v Stožicah premagala tako Poljsko (2:0) kot Izrael (3:2) in se je v skupini G povzpela na 2. mesto.

Do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu so še štirje krogi in prvi dve mesti prinašata nastop na EP 2020, ki bo potekal po celotni stari celini.
 


Najini mostovi: Kino ob 23.35


The Bridges of Madison County. ZDA, 1995. Režija: Clint Eastwood. Igrajo: Clint Eastwood, Meryl Streep, Annie Corley, Victor Slezak, Jim Haynie. Drama. 160 min.

image
The Bridges of Madison County - Najini mostovi Foto Pro Plus


Pripoved se začne, ko že odrasla otroka Francesce Johnson brskata po njeni zapuščini in iz maminih zapiskov izvesta njeno najbolj skrivnostno zgodbo štirih dni, ki so ji za vedno ostali v spominu. Zgodilo se je že pred leti, ko sta bila še majhna in sta z očetom za nekaj dni odpotovala na sejem. Frencesco je sredi samote zmotil fotograf Robert Kincaid, ki je hotel slikati mostove Madison Countyja. Že po prvih besedah je med njima vzplamtela iskrica ...

 

Katarina Velika: HBO ob 19.05


Catherine the Great. VB., 2019. 1/4. Režija: Philip Martin. Igrajo: Helen Mirren, Georgina Beedle, Thomas Doherty, Andrew Rothney, Jason Clarke, Georgina Hale. Miniserija. 55 min.

image
Catherine the Great - Katarina Velika Foto HBO


Miniserija se zazre v dvor najbolj vplivne monarhinje v zgodovini. Tam je med političnimi spletkami in seksualnimi intrigami skoraj pol stoletja vladala neodvisna, inteligentna, svojevoljna in seksualno osvobojena Katarina Velika.

Vladarico, ki je na oblast prišla leta 1762, stara 33 let, in vladala do svoje smrti leta 1996, upodobi legendarna Helen Mirren, miniserija pa se osredotoči na zadnja leta njenega vladanja in v središče postavi njeno strastno romanco s Potemkinom.