TV namigi: Lara, Za vsako ceno in Thomas Bach

Nemška drama po scenariju Slovenca Blaža Kutina, novodobni vestern o ropu banke, predsednik Olimpijskega komiteja pa je bil na obisku v Sloveniji.
Fotografija: Lara Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Lara Foto Tv Slo

Sreda, 23. septembra

 


Lara: TV SLO 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Lara. Nem., 2019. Režija: Jan Ole Gerster. Igrajo: Tom Schilling, Rainer Bock, Mala Emde. Drama. 110 min.




Lara praznuje svoj šestdeseti rojstni dan. Prav na ta dan ima njen sin svoj prvi koncert kot skladatelj, čeprav se je izobrazil kot vrhunski pianist. Namesto materinskega ponosa in sreče Laro prevevajo povsem drugačna čustva. Ozre se na svoje (izgubljeno) življenje, na neizživete sanje in obžaluje, da sama nikoli ni postala slavna pianistka. Nekoliko zmedena in razvana tudi sinu vcepi dvom o njegovem skladateljskem talentu.

Scenarij za film je napisal slovenski ustvarjalec Blaž Kutin.

 


Za vsako ceno: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Hell or High Water. ZDA, 2016. Režija: David Mackenzie. Igrajo: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges, Gil Birmingham. Vestern/triler. 102 min.




Po nedavni smrti matere sta brata Toby in Tanner tik pred tem, da jima banka zaseže družinski ranč, ker ne moreta odplačati hipoteke. Toby zato sestavi načrt, ki naj bi ga izvedla skupaj z bratom, sicer okorelim kaznjencem: oropala bosta banko. Rop banke jima uspe, prav tako načrt, kako bosta denar oprala: odnesla ga bosta v kazino in se pretvarjala, da sta ga priigrala. A primera se loti teksaški ranger Marcus Hamilton ...

Novodobni vestern odlikuje odlična karakterizacija, ki zgodbo povzdigne nad običajne žanrske izdelke o oboroženih ropih.

 


Pogovor s predsednikom MOK Thomasom Bachom: TV SLO 2 ob 21.05


Pog. odd. 40 min.

Thomas Bach Foto Fabrice Coffrini Afp
Thomas Bach Foto Fabrice Coffrini Afp


Nemški odvetnik in nekdanji sabljač Thomas Bach je že sedem let predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja.  Mož, ki je na olimpijskih igrah v Montrealu leta 1976 osvojil ekipno zlato medaljo, ima še leto dni svojega mandata. Eden njegovih največjih izzivov je gotovo priprava olimpijskih iger v Tokiu.

Pogovor bo na sporedu na dan, ko prvič praznujemo nov državni praznik – dan slovenskega športa.

Komentarji: