TV namigi: Limonada, Ana Karenina, Nagec in Raziskovalec 2.0

Premieri filma o romunski samohranilki, ki se ji na začasnem delu v ZDA izteka vizum, in sodobne priredbe znamenitega romana Leva Nikolajeviča Tolstoja, vnovič bo na sporedu zabavna švicarska komedija o učitelju, ki se mu finančno zalomi, v dokumentarcu pa o poskusih ohranjanja slonov pred izumrtjem.

Objavljeno
21. marec 2020 06.30
Posodobljeno
21. marec 2020 06.30
Lemonade - Limonada FOTO: TVS
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Sobota, 21. marca

 

Limonada: TVS 1 ob 22.30


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Lemonade. Koprod., 2018. Režija: Ioana Uricaru. Igrajo: Malina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc. Drama. 85 min.


Na začasnem delu v Združenih državah Amerike se Mara, tridesetletna medicinska sestra in mati samohranilka iz Romunije, tik pred iztekom vizuma poroči z ameriškim bolnikom, za katerega je skrbela. Potem ko se ji pridruži sin Dragos, se zdi, da so se stvari sijajno sestavile. Vendar se postopek pridobitve zelene karte za stalno bivanje nepričakovano zaplete; Mara se na vseh administrativnih ravneh srečuje z zlorabami, predsodki in nestrpnostjo do tujcev.

Pretresljiv film lepo kaže temne plati ameriškega sna in skorumpiranost sistema, ki je v resnici najbrž še veliko bolj brutalen.

 

Ana Karenina: Planet TV ob 23.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Anna Karenina. VB., 2012. Režija: Joe Wright. Igrajo: Keira Knightley, Jude Law, Matthew Macfadyen, Eric MacLennan, Kelly Macdonald. Drama. 145 min.


image
Anna Karenina - Ana Karenina FOTO: Planet TV


Sodobna priredba romana Leva Nikolajeviča Tolstoja (1828–1910), ki velja za enega od vrhuncev svetovne literature. Zgodba Ane Karenine je intimen vpogled v čar ljubezni, ki je hkrati poln upanja, kesanja in razočaranja.

Ana Karenina ima vse, kar bi si lahko želele njene sodobnice. Je žena visokega vladnega uradnika Karenina, ki mu je rodila sina, in njen položaj v sanktpeterburški družbi skoraj ne bi mogel biti višji. Odpravi se v Moskvo, da bi bratu Oblonskemu pomagala rešiti zakon. Na poti Ana spozna grofico Vronsko in nato njenega sina.
 


Nagec: TVS 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Flitzer. Švic., 2017. Režija: Peter Luisi. Igrajo: Beat Schlatter, Doro Müggler, Bendrit Bajra, Luna Wedler, Daniel Mangisch. Kom. 100 min.


image
Flitzer - Nagec FOTO: TVS


Balz je srednješolski učitelj, ki na šoli skrbi tudi za finance. Z dobrim delom mu je uspelo šoli privarčevati 300.000 frankov. Z ravnateljem se dogovori, da bodo ustanovili muzej. A ko učiteljski zbor izve, koliko denarja je na voljo, je muzej pozabljen in odločijo se za nogometno igrišče. Razočarani Balz sprejme neumno odločitev in ves šolski denar stavi na nogometno tekmo. Ko že kaže, da se bo tveganje izplačalo, na igrišče priteče nagec in usodno vpliva na tekmo. Balz obupan pride na idejo, da bi izuril več nagcev za tekanje po tekmah in s stavami nanje povrnil denar ...

Absurden zaplet morda ne vliva ravno upanja, a gre za res duhovit film.
 


Raziskovalec 2.0: Krvava slonovina: National Geographic ob 21.00


Explorer 2.0: Warlords of Ivory. ZDA, 2015. Režija: Christopher Cassel. Dok. odd. 65 min.

image
Explorer 2.0: Warlords of Ivory - Raziskovalec 2.0: Krvava slonovina FOTO: National Geographic


V novi različici oddaje Raziskovalec se bodo gledalci podali v najodročnejše kotičke sveta in najgloblje zgodovinske razpoke. Tokrat je oddaja na sledi krvi in denarju ter poskusom ohranitve slonov pred izumrtjem. Razkrivamo vse bolj priljubljeno nezakonito trgovanje, zaradi katerega je zasužnjenih na desettisoče ljudi in zaradi katerega tem veličastnim živalim grozi izumrtje.