TV namigi: Ljubezen in prijateljstvo, Pandemija in Zadnja ladja

Humorna zgodba pisateljice Jane Austin o lady Susan, ki vedno dobi, kar hoče, bo na sporedu po nedeljskem kosilu. O pandemiji, ki jo doživljamo, bo govor v novem dokumentarcu, o izmišljeni pandemiji pa v nadaljevanki.

Objavljeno
05. april 2020 06.30
Posodobljeno
05. april 2020 06.30
Ljubezen in prijateljstvo Foto Tvs
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Nedelja, 5. aprila

 


Ljubezen in prijateljstvo: TVS 1 ob 15.30


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Love & Friendship. Koprod., 2016. Režija: Whit Stillman. Igrajo: Kate Beckinsale, Morfydd Clark, Tom Bennett, Jenn Murray, Lochlann O'Mearáin. Rom. kom. 90 min.


Angleško podeželje konec 18. stoletja. Lepa lady Susan Vernon je vdova, ki se pred govoricami o nespodobni zvezi s poročenim moškim zateče na daljši obisk k sorodnikom. Tam se odloči poiskati dovolj premožnega moža za svojo mlado hčerko Frederico in še enega zase.

Kate Beckinsale je odlična v vlogi Lady Susan, junakinje brez ene same dobre lastnosti, če odštejemo to, da vedno dobi, kar hoče. Humorna zgodba, ki jo je režiser našel v krajšem romanu v pismih Jane Austen, se ponaša s sočnim humorjem in bliskovitimi dialogi.


 

Pandemija: Covid-19: Discovery ob 20.00


Pandemic: COVID-19. ZDA, 2020. Dok. film. 60 min.

image
Pandemija: COVID-19 Foto Discovery


Hitro širjenje virusa covid-19, nove oblike koronavirusa, je postalo globalna zdravstvena kriza našega časa. Dozdevno čez noč je virus spremenil naš vsakdanjik. Ampak kako smo prišli do tega? In kaj se lahko naučimo od znanstvenikov in strokovnjakov?

Oddaja popelje gledalce v središče boja, da bi obrzdali pandemijo, in predstavi, kako se koordinira testiranje in zdravljenje bolnikov ter preprečuje nadaljnje širjenje. Strokovnjaki razkrivajo, zakaj je virus covid-19 edinstven, zakaj je bil svet tako nepripravljen nanj in kaj bi lahko naredili drugače, da bi omejili širjenje. Oddaja tudi izsledi vir izbruha v ZDA pri prvem bolniku, hitro širjenje virusa v Seattlu in po vsej državi.
 Zadnja ladja: Brio ob 20.00


The Last Ship. ZDA, 2014. 1. sezona. 1/10. Režija: Jack Bender. Igrajo: Travis Van Winkle, Jocko Sims, Eric Dane, Rhona Mitra, Adam Baldwin. Nan. 55 min.

image
Zadnja ladja Foto Pro Plus


Potem ko je svet zajela globalna pandemija, se med redkimi preživelimi znajde posadka ameriške vojne ladje USS Nathan James. Na krovu so med drugim kapitan Tom Chandler, mikrobiologinja dr. Rachel Scott in častnik Mike Slattery. Soočiti se morajo z dejstvom, da je zdaj njihova edina naloga ostati živi, dokler ne najdejo zdravila, ki bo rešilo človeštvo.