TV namigi: Luisa Spagnoli, Mia in Moja generacija

Na TVS prihaja nadaljevanka o ženski, ki stoji za Baci bonboni in lastno modno blagovno znamko. Tu sta še biogragski film o pevki Mii Martini in dokumentarec o kluturni revoluciji iz 60. let 20. stoletja.
Fotografija: Luisa Spagnoli Foto TVS
Odpri galerijo
Luisa Spagnoli Foto TVS

Nedelja, 17. novembra

 

Luisa Spagnoli: TVS 1 ob 20.00


Ita., 2016. 1/4. Režija: Lodovico Gasparini. Igrajo: Luisa Ranieri, Vinicio Marchioni, Matteo Martari, Elena Radonicich, Massimo Dapporto. Nad. 70 min.

Kaj imajo skupnega čokoladni bonboni Baci, angora zajci in moda? Vse to je povezano z Luiso Spagnoli (1877–1935) in italijanskim mestom Perugia. Uspešni in napredni podjetnici v takrat izključno moškem poslovnem svetu ni bilo lahko, a z vztrajnostjo je uspela. Po njenem izvirnem receptu še danes izdelujejo čokoladne bonbone, prav tako uspešno deluje modna blagovna znamka z njenim imenom.

V prvem delu mlada Luisa živi v Perugi in sanja o tem, da bi bila sama svoja gospodarica. Poroči se z glasbenikom Annibalejem Spagnolijem, ki mora služit vojsko. Luisa med njegovo odsotnostjo kupi staro propadlo slaščičarno ...

 

Mia: TVS 1 ob 15.05


Io sono Mia - Mia Foto TVS
Io sono Mia - Mia Foto TVS


Io sono Mia. Ita., 2019. Režija: Riccardo Donna. Igrajo: Antonio Gerardi, Daniele Mariani, Edoardo Pesce, Dajana Roncione, Serena Rossi. Bio. film. 115 min.

Film je portret italijanske pevke Mie Martini, ki je med drugim Italijo dvakrat zastopala na pesmi Evrovizije. Mia se leta 1992 pripravlja na nastop na festivalu Sanremo. Po številnih škandalih, povezanih z njeno problematično osebnostjo, se je v zadnjih letih umaknila pred očmi javnosti, zdaj pa upa, da bo znova osvojila občinstvo. V hotelski sobi jo obišče novinarka, ki jo prezira. Toda Mia jo med intervjujem, ki postaja vse bolj oseben, prepriča, da so jo mediji po krivici očrnili in sesuli njeno kariero ter osebno življenje, kar je imelo usodne posledice za njen zakon s fotografom Ivanom Fossatijem ...

 

Moja generacija: TVS 2 ob 20.50


My Generation - Moja generacija Foto TVS
My Generation - Moja generacija Foto TVS


My Generation. VB, 2017. Režija: David Batty. Zgod. dok. film. 85 min.

Pripovedovalec, igralec Michael Caine razkriva ozadje kulturne revolucije v 60. letih 20. stoletja v Veliki Britaniji. V dokumentarnem filmu sodelujejo ikone, kot so fotograf David Bailey, glasbeniki Roger Daltrey, Marianne Faithfull, Paul McCartney, modna oblikovalka Mary Quant in manekenka Twiggy. Film je smiselno opremljen z zimzeleno glasbo iz tistega časa. Tudi izvirni naslov oddaje je naslov znane pesmi skupine The Who.

Komentarji: