TV namigi: MamaOčeSin, Nočne ptice in Stotnik

Nocoj tri premiere: nova serija, v kateri ima glavno vlogo šefa poslovnega imperija Richard Gere, tu pa sta še dva zelo stilizirana, a hkrati brutalna filma: Nočne ptice Toma Forda in Stotnik Roberta Schwentkeja.
Fotografija: Motherfatherson - MamaOčeSin Foto TVS
Odpri galerijo
Motherfatherson - MamaOčeSin Foto TVS

Sobota, 2. novembra

 

MamaOčeSin: TVS 1 ob 20.55


Motherfatherson. VB., 2019. 1/8. Režija: James Kent. Igrajo: Richard Gere, Billy Howle, Helen McCrory, Paul Ready. Nad. 60 min.


Po več desetletjih se Richard Gere vrača na male ekrane kot vplivnež Max, karizmatični ameriški poslovneža z medijskimi izpostavami v Londonu in po vsem svetu. Helen McCrory upodobi Kathryn, britansko aristokratinjo in Maxovo bivšo ženo, ki jo je po ločitvi družina odrinila na stran. Njun tridesetletni sin Caden je vodja Maxove britanske časopisne podružnice in šel naj bi po očetovih stopinjah enega najvplivnejših ljudi na svetu. A ko Caden doživi osebno katastrofo, se je družina prisiljena spet zbližati.

Psihotriler, postavljen v svet politike, medijev in policije, odlikuje vrhunska igralska zasedba, glede zgodbe pa so bila mnenja kritikov precej deljena.

 

Nočne ptice: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Nocturnal Animals. ZDA, 2016. Režija: Tom Ford. Igrajo: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher. Drama. 130 min. 

Susan, lastnica uspešne losangeleške galerije, živi privilegirano, a neizpolnjeno življenje. Ko se njen soprog mudi na eni svojih prepogostih službenih poti, Susan prejme paket z rokopisom romana Nočne ptice, ki ji ga pošilja njen bivši mož Edward. Roman je posvečen njej, njegova vsebina pa je nadvse vznemirjujoča, nasilna in mračna ...

Film modnega oblikovalca Toma Forda v prvih kadrih ponudi točno to, kar pričakujemo: dovršeno estetiko in odtujenost modne piste ali oglasa za Chanel. A ko prek glavne junakinje vstopimo v roman, ki ga ta bere, se znajdemo v nevarnem Teksasu, v zgodbi nasilja in maščevanja, ki ne bi mogla biti bolj surova in groba. Skupaj z mojstrsko igro in živimi liki tako dobimo enega bolj nepozabnih filmov zadnjega časa.
 
 

Stotnik: TVS 1 ob 22.20

​Vikendova ocena: 4 (od 5)


Der Hauptmann. Koprod., 2017. Režija: Robert Schwentke. Igrajo: Max Hubacher, Alexander Fehling, Sebastian Rudolph. Drama. 125 min. 

Nemčija, 14 dni pred koncem 2. svetovne vojne. Tretji rajh je v razsulu, mladi Willi Herold dezertira in med begom naleti na zapuščen avto, v katerem je tudi popolna uniforma oficirja čina stotnika. Najprej si jo obleče samo zato, da bi se pogrel, kmalu pa ugotovi, da bi mu vojaki sledili, tudi če niso povsem prepričani, da je res oficir, za katerega se izdaja. Negotovi in od vojne izmučeni mladenič se tako čedalje bolj vživlja v svojo vlogo in s skupino pajdašev začne smrtonosni pohod skozi opustošeno deželo.

Groteskna, stilizirana, a na resnične dogodke oprta vojna drama je alegorija koruptivne narave moči, v kateri preprosta uniforma potegne na dan morilsko pošast.

Komentarji: