TV namigi: Mesečina, Burka zaradi burke in koncert Janeza Bončine Benča

Na Planet TV si lahko ogledate film, ki je dobil tri oskarje, na TVS pa francosko komedijo in posnetek koncerta.
Fotografija: Film Mesečina je bil zadnji 89. zmagovalec Foto Www.imdb.com
Odpri galerijo
Film Mesečina je bil zadnji 89. zmagovalec Foto Www.imdb.com

Nedelja, 25. avgusta

 

Burka zaradi burke: TV SLO 1 ob 15.25

Vikendova ocena: 3 (od 5)

Cherchez la femme. Fr., 2017. Režija: Sou Abadi. Igrajo: Félix Moati, William Lebghil, Camélia Jordana, Anne Alvaro. Kom. 95 min.
Ko se v Franciji ponorčuješ iz napetosti med muslimani in preostalo populacijo, hitro stopiš na tanek led. Če k temu dodaš še preoblačenje moškega v burko, se zdi, da je na pragu katastrofa. A režiserka Sou Abadi, sicer priseljenka iz Irana, se spretno izogne pastem, čeprav izdelek vseeno na koncu ostane na ravni precej tipične francoske farsične komedije. Armand in Leila sta zaljubljena. A njuno zvezo prekine Leilin radikaliziran brat Mahmoud. Armandova edina možnost, da pride do Leile, je, da si obleče burko in se pretvarja, da je mlada muslimanka. Pri tem je tako uspešen, da je všeč tudi Mahmoudu ... 
 

Mesečina: Planet TV ob 22.10

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Moonlight. ZDA, 2016. Režija: Barry Jenkins. Igrajo: Mahershala Ali, Naomie Harris, Trevante Rhodes, Shariff Earp, Duan Sanderson. Drama. 130 min. 
S tremi oskarji nagrajena impresionistična skica življenja in slogovno drzna pripoved o odraščanju mladega afroameriškega homoseksualca v revnem predelu Miamija. Mesečina je redka zgodba o istospolnosti in iskanju identitete, postavljena v svet temnopoltih preprodajalcev mamil na sodobnem ameriškem jugu. V treh različnih življenjskih obdobjih sledimo Chironu, fantu, ki živi z materjo zasvojenko in je tarča napadov drugih fantov, in njegovemu odnosu s prijateljem Kevinom, s katerim odkrije svojo spolno identiteto ter jo potem skriva pred drugimi in samim seboj.
 

Janez Bončina Benč, 70 let, koncert: TV SLO 2 ob 22.25


Slo., 2019. 105 min. 
Janez Bončina Benč je v svoji 50-letni glasbeni karieri z različnimi zasedbami nanizal vrsto uspešnic, kot so Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja idr. Deloval je v zasedbah Helioni in Srce, z Mladimi levi je v šesdesetih zasadil korenine slovenskemu poprocku, z elitnimi jugoslovanskimi glasbeniki pa leta 1975 osnoval skupino September. Njihova glasba, ki je združevala jazz in rock, je bila odmevna tudi v mednarodnem prostoru. Številne nagrade na slovenskih in jugoslovanskih glasbenih festivalih je nadgradil tudi z uspešnimi sodelovanji.
 
 

Komentarji: