TV namigi: Minioni, Cesta in Britanija

Ljubki Minioni v predzgodbi prijubljenega animiranega filma Jaz, baraba, ob 100. obletnici rojstva Federica Fellinija njegova mojstrovina z Anhonyjem Quinnom in premiera druge sezone serije o rimski vojski, ki osvaja Britanijo.

Objavljeno
17. januar 2020 00.00
Posodobljeno
17. januar 2020 00.00
Minions - Minioni Foto Planet TV
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Petek, 17. januarja

 

Minioni: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 ( od 5)

Minions. ZDA, 2015. Režija: Kyle Balda.Glasovi: Pia Zemljič, Vlado Vlaškalič, Kristijan Ostanek, Tanja Đurić Ribič, Uroš Buh, Mojca Funkel, Vesna Slapar, Martin Jelovšek, Igor Štamulak, Sebastijan Starič, Jernej Kuntner. Anim. film. 105 min.


Ljubki stranski junaki, ki so bili namenjeni dvigu prikupnosti in humorja v filmu Jaz, baraba, so hitro osvojili srce občinstva in počasi napredovali v glavne junake. V svoji prvi samostojni filmski pustolovščini razkrijejo podrobnosti dolgi poti, ki jih je privedla do Gruja.

Minioni prepoznajo svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal pa svoje gospodarje zelo težko obdržijo. Ko se nenadoma znajdejo brez zlobneža, ki bi mu služili, postanejo potrti in nazadnje padejo v globoko depresijo.Cesta: TVS 1 ob 22.55


Vikendova ocena: 5 ( od 5)

La strada. Ita., 1954. Režija: Federico Fellini. Igrajo: Anthony Quinn, Giulietta Masina, Richard Basehart, Aldo Silvani, Marcella Rovere. Drama. 110 min.


image
La strada - Kinoteka: Cesta Foto Tvs


Mojstrovina, ki jo bodo predvajali ob 100. obletnici rojstva njenega režiserja, Federica Fellinija.

Gelsomina na poti z Zampanòm, robustnežem, ki služi denar z razkazovanjem moči, prestane veliko hudega, a se kljub njegovemu nasilnemu vedenju na nenavaden način naveže nanj. Dekle spoznava, da je na svetu več krutosti kot solidarnosti, vendar sama ostane dobrosrčna. Zampanò Gelsomino zapusti, a se pozneje pokesa za svoje napake. Gelsomino hoče prositi za odpuščanje, a pride k njej prepozno.
 


Britanija: HBO ob 20.00


Britannia. Koprod., 2019. 2. sezona. 1/10.Režija: Sheree Folkson. Igrajo: David Morrissey, Kelly Reilly, Nikolaj Lie Kaas, Liana Cornell, Gershwyn Eustache Jnr. Nan. 50 min.

image
Britannia - Britanija Foto HBO


Zgodovinska drama se odvija, ko se rimska cesarska vojska vrne, da bi uničila keltsko središče Britanije.

V drugi sezoni, ki se dogaja dve leti po zavzetju Britanije, general Aulus izvaja romanizacijo naklonjenih keltskih plemen s pomočjo njihove kraljice Amene in uniči vse tiste, ki se temu upirajo. Njegova dejanja zbujajo sum, da ima Aulus še neki drug namen – tak, ki obuja duhove iz Amenine preteklosti in še povečuje njegovo grožnjo druidom.