TV namigi: Moja grška avantura, Zločini na Majorki in Preden umrem

Turistični vodnici v Grčiji gre vse narobe, britanska detektivka in nemški preiskovalec združita moči, neozdravljivo bolna najstnica pa naredi seznam.
Fotografija: Moja grška avantura Foto Planet TV
Odpri galerijo
Moja grška avantura Foto Planet TV

Četrtek, 10. septembra

 


Moja grška avantura: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

My Life in Ruins. Koprod., 2009. Režija: Donald Petrie. Igrajo: Nia Vardalos, Richard Dreyfuss, Alexis Georgoulis, Alistair McGowan, Harland Williams. Kom. 105 min.




Georgia, nezadovoljna Američanka grškega porekla, se je preselila v Grčijo. Tam kot turistična vodnica odkriva ne samo lepoto svoje stare domovine, temveč tudi svoj »kefi«, kar v grščini pomeni »duh«. Njeni turisti bi raje kupovali majice, kot poslušali njene pripovedi o zgodovini. V histeričnem spopadu osebnosti in kultur se zdi, da ji gre vse narobe; vse dokler ji nekega dne izkušeni popotnik Irv ne pokaže, kako se je treba zabavati.

Film za romantike zabava s tipičnim, nekoliko karikiranim vpogledom v grško kulturo, ki je v ameriških očeh topla, kričeča in predvsem zelo zabavna.


 

Zločini na Majorki: Fox Crime ob 22.00


The Mallorca Files. VB., 2020. Režija: Bryn Higgins. Igrajo: Elen Rhys, Julian Looman, María Fernández Ache, Tábata Cerezo, Alex Hafner. Nad. 60 min.

Zločini na Majorki Foto Fox
Zločini na Majorki Foto Fox


Ambiciozna britanska detektivka Miranda Blake in njen nemški partner Max Winter sta popolna ekipa – a tega se sama še ne zavedata. Miranda je prišla na Majorko, ker mora razvpitega zločinca spraviti v Veliko Britanijo. Vse gre narobe in tako se loti preiskovanja s pametnjakovičem, nemškim preiskovalcem Maxom Winterjem, čeprav nad tem ni navdušena. Med reševanjem otoških skrivnosti se med njima kmalu zaiskri.

Zanimiva detektivska drama, snemana na čudovitih lokacijah po Majorki, razkrije številne raznolike in skrivnostne plati slikovitega otoka.


 

Preden umrem: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Now Is Good. VB., 2012. Režija: Ol Parker. Igrajo: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Paddy Considine, Olivia Williams. Drama.


Preden umrem Foto Pro Plus
Preden umrem Foto Pro Plus


Sedemnajstletna Tessa je neozdravljivo bolna, ker pa si želi pred smrtjo izkusiti življenje v polni meri, sestavi seznam stvari, ki si jih še želi doživeti. V njeno življenje vstopi privlačen, a zadržan Adam, ki mu je pred kratkim umrl oče.

Režiser in scenarist Ol Parker se je v filmu o umirajoči najstnici osredotočil na proslavitev življenja in veselja, tako da je kljub težki temi humor močno prisoten, a nikoli neumesten. Mnogi elementi zgodbe so pretirani, patetični in pretirano spolirani, a odlična igra cele zasedbe poskrbi za uravnoteženost.
 

Komentarji: