TV namigi: Mož z imenom Ove, Zločin in Dobri dinozaver

Odlična črnohumorna komedija o čemernem upokojencu, ki dobi nove sosede, trije detektivi so vsak na svoj način vpleteni v umor in animirani film o prijateljstvu med dinozavrom in dečkom.

Objavljeno
29. maj 2020 06.30
Posodobljeno
29. maj 2020 06.30
Mož z imenom Ove FOTO: TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Petek, 29. maja

 

Mož z imenom Ove: TVS 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 5 (od 5)

En man som heter Ove. Šved., 2015. Režija: Hannes Holm. Igrajo: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll. Kom./drama. 120 min.


Izvrstna črnohumorna dramedija, koherentno zrežirana, odlično odigrana, seveda s skandinavskim melanholičnim pridihom. Nominacija za tujejezičnega oskarja 2017.

Ove je čemeren upokojenec, ki nikakor ne more preboleti smrti svoje žene. Cele dneve skrbi za red v naselju vrstnih hišic in razmišlja o samomoru. Tudi poskuša ga izvesti na razne načine, ki pa mu vedno spodletijo, tudi zato, ker se je v sosednjo hišo vselila mlada družina, ki venomer zvoni na njegova vrata. Sčasoma mu otroci prirastejo k srcu in tudi ledeni oklep okoli njegovega srca se počasi začne taliti.
 Zločin: Kanal A ob 21.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Felony. Avstral./ZDA, 2013. Režija: Matthew Saville. Igrajo: Jai Courtney, Joel Edgerton, Mark Simpson, Paul Caesar. Krim. 100 min.


image
Zločin FOTO: Pro Plus


Trije detektivi se zapletejo v napeto igro. Eden izmed njih je zagrešil zločin, drugi ga poskuša prikriti, tretji pa namerava razvozlati ta primer. Čeprav je tema že večkrat videna, je scenarij spisan tako spretno, da gledalca hitro posrka v zgodbo, ki ni niti najmanj črno-bela.

Malcolm Toohey je predan mož, oče in detektiv, ki nekega večera stori usodno napako. Pijan sede za volan in zakrivi tragično nesrečo. Ko njegov kolega Carl odkrije, kaj je storil, ga poskuša zaščititi in skriti dokaze, medtem ko je mladi detektiv Jim odločen, da bo krivca privedel pred roko pravice.

 

Dobri dinozaver: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Good Dinosaur. ZDA, 2015. Režija: Peter Sohn. Glasovi: Sebastjan Kušar, Primož Pirnat, Iztok Jereb. Anim. film. 100 min.Kaj bi se zgodilo, če bi tisti nesrečni asteroid, ki je pred milijoni let spremenil življenje na Zemlji, zgrešil naš planet in velikanski dinozavri ne bi izumrli? Dinozavri bi govorili in kmetovali, ljudje pa bi bili podobni kužkom.

Na namišljeni Zemlji v vzporednem času spremljamo mladega apatozavra Arla z velikim srcem, ki se med bliskovito povodnjijo po nesreči loči od svoje družine. Medtem ko išče pot domov, spozna divjega človeškega fanta Spota.