TV namigi: Nepoškodovane, Preverjeno in Nepredstavljivo

V dokumentarcu o boju za ohranitev balkanskih rek, v oddaji Preverjeno med drugim o zbiranju denarja za malega Krisa, v trilerju pa bo Carrie-Anne Moss s pomočjo nenavadnih zasliševalnih metod Samuela L. Jacksona skušala najti skrite nastavljene bombe.
Fotografija: VIKEND - Nepoškodovane - Nepoškodovane Foto
Odpri galerijo
VIKEND - Nepoškodovane - Nepoškodovane Foto

Torek, 8. oktobra


Nepoškodovane: TVS1 ob 20.50


Slovenija, 2018. Režija: Rožle Bregar, Matic Oblak, Miha Avguštin. Dok. film. 65 min.

Dokumentarec prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki v vsakodnevnem življenju bijejo boj za čiste, divje in nezajezene reke na Balkanskem polotoku, saj z več kot 2700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v zadnje koščke evropske divjine.

Balkanski polotok je dom zadnjim divjim rekam Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v 6 državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana.
 

Preverjeno: POP TV ob 22.05


Slo., 2019. Magazin. 60 min.

Kris s kapama Valentina Rossija. Foto Jurček Dolenc
Kris s kapama Valentina Rossija. Foto Jurček Dolenc


Pri zbiranju denarja za zdravljenje še ne dveletnega Krisa je stopila skupaj vsa Slovenija. Prispevali so od zapornikov na Dobu, do podjetij in posameznikov. Izvedeli bomo, kako bo potekalo Krisovo zdravljenje in zakaj je to zdravilo tako drago.

Ali dijaki in študenti vedo, kdo je predsednik države, kdo vlade, koliko ljudi sedi v parlamentu in kaj tam poslanci sploh počno? Govorili bodo o predlogu, da bi v srednje šole uvedli predmet državljanske vzgoje.

Videli bomo tudi, na kaj vse naletijo študenti, ko iščejo stanovanje, sobo, kaj vse ljudje oddajajo in za koliko?
 

Nepredstavljivo: Planet TV 2 ob 21.00


Unthinkable. ZDA, 2010. Režija: Gregor Jordan. Igrajo: Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss, Michael Sheen, Stephen Root, Lora Kojovic. Triler. 105 min.

VIKEND - Unthinkable - Nepredstavljivo Foto
VIKEND - Unthinkable - Nepredstavljivo Foto


Ko jedrski strokovnjak postane skrajnež in namesti tri bombe v tri različna ameriška mesta, stopijo protiteroristične enote v akcijo in ga ujamejo. Lokacije bomb pa kljub temu ostanejo skrivnost. Medtem ko se čas izteka, začne agentka FBI Helen Brody sodelovati s skrivnostnim zasliševalcem, znanim pod vzdevkom H, čigar neusmiljene metode prinašajo rezultate. Kar sledi, je nepredstavljivo.

Rutinski triler, ki pa z vprašanjem, kako daleč smo pripravljeni iti v boju proti terorizmu, vendar izstopa iz žanra.

Komentarji: