TV namigi: Njihova najboljša zgodba, Barton Fink in Minioni

Gemma Arterton se z odlično igro predstavi v kostumski melodrami o snemanju propagandega filma med bombardiranjem Londona, v kultnem filmu bratov Coen o dramatiku z ustvarjalno krizo, priljubljeni animirani Minioni pa tokrat v prvem samostojnem filmu.

Objavljeno
15. maj 2020 06.30
Posodobljeno
15. maj 2020 06.30
Njihova najboljša zgodba FOTO: TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Petek, 15. maja

 

Njihova najboljša zgodba: TVS 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Their Finest. VB., 2016. Režija: Lone Scherfig. Igrajo: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, Jack Huston, Paul Ritter. Drama. 115 min.


Kostumska melodrama, postavljena v propagandni oddelek britanske vlade v času nemškega bombardiranja Londona. Medtem ko padajo bombe, za dvig morale snemajo film o herojskem umiku iz Dunkirka. V propagandnem oddelku kmalu začutijo, da bi film potreboval »žensko roko« in zato najamejo scenaristko Catrin Cole. Čeprav njen umetniški mož zviška gleda na to službo, Catrinin talent hitro opazijo ...

Odlična igra Gemme Arterton ter spretna kombinacija humorja in vojne drame iz filma naredita izdelek za široke množice.

 

Barton Fink: TVS 1 ob 22.50


Vikendova ocena: 5 (od 5)

ZDA, 1991. Režija: Joel Coen. Igrajo: John Turturro, John Goodman, Judy Davis, Michael Lerner, John Mahoney. Drama. 115 min.


image
Barton Fink FOTO: TVS


Hollywood v zgodnjih 40. letih. Barton Fink je newyorški dramatik, čigar igra, ki povzdiguje življenje vsakdanjih Američanov, avtorju čez noč prinese slavo. Ko mu hollywoodski studio ponudi pogodbo za odkup scenarija, Barton Fink požre svoj načelni odpor do množičnega medija in se preseli v Los Angeles.

Slabo vest, ki nastopi ob izdaji najglobljih načel, želi oprati tako, da se nastani v oguljenem hotelu. Med neznosnim vročinskim valom doživlja ustvarjalno krizo, medtem ko se srečuje z vsiljivim sosedom Charliejem, ki uteleša vrline »navadnega človeka«.
 


Minioni: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Minions. ZDA, 2015. Režija: Kyle Balda. Glasovi: Pia Zemljič, Tanja Đurić Ribič, Uroš Buh, Jernej Kuntner. Anim. film. 100 min.Ljubki stranski junaki, ki so bili namenjeni dvigu prikupnosti in humorja v filmu Jaz, baraba, so hitro osvojili srca občinstva in počasi napredovali v glavne junake. V svoji prvi samostojni filmski pustolovščini razkrijejo podrobnosti dolge poti, ki jih je privedla do Gruja.

Minioni prepoznajo svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal pa svoje gospodarje zelo težko obdržijo. Ko se nenadoma znajdejo brez zlobneža, ki bi mu služili, postanejo potrti in nazadnje padejo v globoko depresijo.