TV namigi: Novo življenje, Hanna in Stumptown

V filmih o ženski, ki zapusti moža in hoče zaživeti na novo, in o na videz krhki 16-letnici, ki pa je v resnici profesionalna morilka, v seriji pa o vojni veteranki, ki postane policijska preiskovalka.
Fotografija: Une vie après / A New Life - Novo življenje Foto Tvs
Odpri galerijo
Une vie après / A New Life - Novo življenje Foto Tvs

Sreda, 12. februarja



Novo življenje: TVS 1 ob 20.05
 

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Une vie après / A New Life. Fr., 2018. Režija: Jean-Marc Brondolo. Igrajo: Émilie Dequenne, Frédéric Pierrot, Marilyne Canto, Laurent Bateau, François Loriquet. Drama. 110 min.

Marion ne ljubi več moža, s katerim imata majhnega sina, zato moža zapusti. Hoče zaživeti na novo, noče več družinske rutine, ki obljublja varnost, a tudi čustveno otopelost. Čeprav jo je strah in se težko odloči, na koncu le zbere pogum in naredi korak, ki je za ženo in mati dokaj nevsakdanji. Ker je brez službe, mora najprej urediti življenjske razmere, da bo lahko odpeljala sina, ki je ostal pri očetu.

Po naključju se Marion zaposli pri Dominiquu, lastniku restavracije, ki ima podobno težavo. Njegova žena se trudi v njem znova prebuditi strast, vendar se Dominique zaljubi v Marion.



Hanna: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)


ZDA, 2011. Režija: Joe Wright. Igrajo: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps, Cate Blanchett, Paris Arrowsmith. Akc. film. 115 min.

Hanna Foto 2011 Universal Studios
Hanna Foto 2011 Universal Studios


Hanna Heller je 16-letnica, ki jo je oče Erik, nekdanji operativec Cie, izučil v profesionalno morilko. Zdaj je pred svojo prvo nalogo: ubila naj bi pokvarjeno operativko Cie Marisso Wiegler. A Marissa zasluti, kaj se dogaja, in Hanno ukani s svojo dvojnico. Hanna res ubije dvojnico in se požene v beg. Na begu spozna prijazno družino, ki ji ponudi pomoč ...

Film ponudi močno in neodvisno glavno junakinjo, kar je v hollywoodskih (pa tudi drugih) produkcijah še zmeraj redkost, izvrstna igralska zasedba pa pripomore k lažjemu sprejemanju pomanjkljivosti filma z zares veliko potenciala.
 



Stumptown: Fox ob 22.00


ZDA, 2019. 1/9. Režija: Marc Buckland. Igrajo: Cobie Smulders, Jake Johnson, Cole Sibus, Adrian Martinez, Michael Ealy. Nan. 60 min.

Stumptown Foto Fox
Stumptown Foto Fox


Serija govori o Dex Parios, močni, odločni in odrezavi vojni veteranki z zapletenim ljubezenskim življenjem, dolgom zaradi iger na srečo in bratom, za katerega skrbi v Portlandu v Oregonu. Zaradi vojaških spretnosti je odlična preiskovalka. Zaradi svoje neposrednosti se zna dobro postaviti zločincem po robu, njeni pristopi pa niso vedno ravno v skladu s policijskimi pravili.

Stumptown je ameriška kriminalistično-dramska televizijska serija, ki temelji na stripu z istim naslovom. Naslov je sicer vzdevek za mesto Oregon v ameriški zvezni državi Portland, kjer se serija tudi odvija.

Komentarji: