TV namigi: Odbojka, Tarča in 11. september

Na uvodni tekmi slovenske odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu bodo fantje pokazali, v kakšni formi so, o kolobocijah slovenskega letalskega prevoznika bodo govorili v Tarči, na HBO pa se bodo spomnili usodnega 11. septembra.
Fotografija: CEV EuroVolley 2019 - Odbojka (M): Slovenija - Belorusija, evropsko prvenstvo Foto Press
Odpri galerijo
CEV EuroVolley 2019 - Odbojka (M): Slovenija - Belorusija, evropsko prvenstvo Foto Press

Četrtek, 12. septembra

 

Slovenija – Belorusija: TVS 2 ob 20.00


Odbojka (M). Evropsko prvenstvo. CEV EuroVolley 2019.

Evropska odbojkarska zveza je organizacijo evropskega prvenstva za moške 2019 dodelila Franciji, Sloveniji, Nizozemski in Belgiji. Euro Volley 2019, na katerem bo prvič nastopilo 24 reprezentanc, bodo prvič gostile štiri države. Slovenski odbojkarji bodo že osmič zaigrali na zaključnem turnirju evropskih prvenstev, in to sedmič zapored.

Bodo pa tokratno elitno tekmovanje na stari celini prvič zaigrali doma, saj bodo vse tekme skupine C odigrane v Ljubljani. Na uvodni tekmi se bodo pomerili z reprezentanco Belorusije, ki je bila nasprotnik Slovenije tudi v julijskih kvalifikacijah za Ligo narodov, prav tako v Ljubljani. Takrat so bili Tine Urnaut in ostali reprezentanti uspešnejši s 3:1.

 

Tarča, Globus, Točka preloma: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Politična oddaja.

Nova voditelja Globusa Sekumady Condé in Adrijan Bakič Foto arhiv TVS
Nova voditelja Globusa Sekumady Condé in Adrijan Bakič Foto arhiv TVS


V Tarči o boju za obstanek nekdanjega nacionalnega letalskega prevoznika. Zgodbe potnikov o prestavljenih in odpovedanih letih zvenijo kot slaba šala. Kdo in kam nas bo še vozil z Brnika? Kaj sploh počnejo zaposleni na mariborskem letališču?

V Globusu – britanska politika v primežu brexita. Lahko premier Johnson do 31. oktobra še uresniči obljubo o izstopu iz Evropske unije? Kakšne bi bile posledice morebitnega trdega brexita?

V Točki preloma o prvem letu vlade Marjana Šarca na gospodarskem področju - kako ga ocenjujejo gospodarstveniki, ekonomisti in znanstveniki? In kateri so zanjo naslednji največji izzivi?

 

Kaj se je zgodilo 11. septembra: HBO ob 22.10


What Happened On September 11. ZDA, 2019. Režija: Amy Schatz. Dok. film. 60 min.

What Happened On September 11 - Kaj se je zgodilo 11. septembra Foto arhiv HBO
What Happened On September 11 - Kaj se je zgodilo 11. septembra Foto arhiv HBO


O terorističnem napadu v New Yorku 11. septembra 2001 Američani pripovedujejo, da bi o tem podučili mlado generacijo. Dokumentarec prinaša osebne zgodbe preživelih in njihovih svojcev, intervjuje z učitelji ter posnetke televizijskih poročil.

Temu dokumentarcu bo sledil še en režiserkin izdelek, in sicer film o srednji šoli Stuyvesant High nedaleč proč od dvojčkov, kjer so ravno začenjali pouk. Dokumentarec beleži vtise osmih dijakov in njihov edinstveni zorni kot na tragične dogodke. Zdaj že odrasli, mnogi iz priseljenskih družin, pripovedujejo o svojem doživljanju napadov in napetostih v tamkajšnji manjšinski skupnosti, ki so sledile.

Komentarji: