TV namigi: Odrešitev, Trojanke in To smo mi

V filmu tedna vdovec združi nekdanjo rockovsko skupino, da bi skupaj zbrali denar za bolno hči, v dokumentarcu portret dr. Svetlane Slapšak, nadaljevanka To smo mi pa se vrača s četrto sezono.
Fotografija: Geula / Redemption - Odrešitev Foto TVS
Odpri galerijo
Geula / Redemption - Odrešitev Foto TVS

Sreda, 9. oktobra

 

Odrešitev: TVS 1 ob 20.05


Geula/Redemption. Izr., 2018. Režija: Yossi Madmoni. Igrajo: Moshe Folkenflick, Emily Granin, Sendi Bar. Drama. 110 min.

Menachem, nekoč frontman rock skupine, je zdaj veri predan vdovec in oče šestletne deklice, ki je žal resno bolna. Skrb zanjo je za Menachema najpomembnejše opravilo v življenju: toda zdravljenje, ki bo deklici poklonilo novo priložnost, je zelo drago in Menachem se domisli svojega benda.

Zdaj ga obnovi z namenom zaslužiti za hčerkino terapijo. Ostareli člani benda se mu pridružijo, in zdi se, da bo spet kakor v starih časih. A med možmi se odprejo stare rane in nasprotja. Režiser Yossi Madmoni je bil vzgojen v verni družini v Jeruzalemu. Za njegove filme je značilno nasprotje med vero in modernim načinom življenja.

 

Trojanke, dr. Svetlana Slapšak: TVS 2 ob 22.55


Slovenija, 2017. Avtorica: Alma Lapajne. Portretni dokumentarni film. 50 min.

Svetlana Slapššak Foto Blaž Samec
Svetlana Slapššak Foto Blaž Samec


Svetlana Slapšak je antropologinja in doktorica antičnih študij. Rojeno Beograjčanko je akademska pot vodila po številnih evropskih in ameriških univerzah. Izjemna predavateljica in nekdanja dekanja Fakultete za podiplomski humanistični študij v Ljubljani je avtorica več kot petdesetih knjig. Z gibanjem Tisoč žensk za mir je bila nominirana za Nobelovo nagrado za mir.

V filmu protagonistka med drugim angažirano razmišlja o svobodi, človekovih pravicah, nacionalizmu, demokraciji in antropologiji spolov. Njen osrednji pripovedni tok pa je človeško dostojanstvo. Svetlana Slapšak je to, kar misli, dela, piše in govori. In nikoli ni to, kar drugi pričakujejo od nje in kar bi bilo zaželeno.

 

To smo mi: Fox Life ob 22.00


This Is Us. ZDA, 2016. Režija: Glenn Ficarra. Igrajo: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley. Nan. 55 min.

This Is Us - To smo mi Foto Fox
This Is Us - To smo mi Foto Fox


Vsakdo ima družino. In vsaka družina ima zgodbo. Serija To smo mi govori o družini Pearson skozi desetletja: od Jacka in Rebecce, mladih staršev v 80. letih 20. stoletja, do njunih 38-letnih otrok Kevina, Kate in Randalla, ki iščejo ljubezen in srečo v sedanjosti. Prizemljena, življenjska serija razkrije, kako tudi najmanjši trenutki v našem življenju vplivajo na to, kaj postanemo, in kako lahko razmerja, ki jih imamo z drugimi, preživijo čas, razdaljo in celo smrt.

V novi sezoni se družini Pearson pridružijo novi obrazi. V prvi epizodi nove sezone Jack spozna Rebeccine starše.

Komentarji: