TV namigi: Oskarji, Senna in Tednik

Posnetek podelitve oskarjev s slovenskimi podnapisi, dokumentarec o legendarnem vozniku formule 1, v oddaji Tednik pa med drugim o preobremenjenih družinskih zdravnikih.

Objavljeno
10. februar 2020 08.00
Posodobljeno
10. februar 2020 08.00
Oskarji 2020 Foto press
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Ponedeljek, 10. februarja

 


Oskarji 2020: Planet TV ob 22.40


ZDA, 2020. Posnetek prireditve. 95 min.

Prireditev drugo leto zapored ne bo imela gostitelja, med podeljevalci pa bodo med drugim Timothée Chalamet, Olivia Colman, Penélope Cruz, Will Ferrell, Gal Gadot, Salma Hayek, Diane Keaton, Keanu Reeves, Sigourney Weaver in Brie Larson.

Med filmi ima največ nominacij, kar 11, Joker, z desetimi sledijo 1917, Bilo je nekoč … v Hollywoodu in The Irishman, po šest pa jih imajo Čas deklištva, Jojo Rabbit, Marriage Story in Parazit.

Oskarje pa bodo napeto gledali tudi v Makedoniji, njihova Medena dežela je nominirana za najboljši dokumentarec in mednarodni film.

 


Senna: Planet TV 2 ob 23.05


Koprod., 2010. Režija: Asif Kapadia. Glavne osebe: Ayrton Senna, Alain Prost, Frank Williams, Ron Dennis, Viviane Senna.Dok. film. 105 min.

image
Senna Foto Planet TV


Gre za prvi uradni dokumentarec o legendarnem vozniku formule 1, Ayrtonu Senni, posnet tudi s pomočjo dirkačeve družine, ki je dala dovoljenje za snemanje filma.

Režiser Asif Kapadia je v film uvrstil vrsto neobjavljenih posnetkov Ayrtonovega življenja in njegovih dirkaških podvigov, tako da bo film pritegnil tudi tiste, ki niso navdušenci nad dirkaškim športom. Mož, ki je bil v svojem športu superzvezdnik, je bil zasebno skromen, skoraj sramežljiv in globoko patriotski. Rodni Braziliji je namreč daroval na milijone in veliko razmišljal o življenju po formuli, ki pa ga zaradi nesreče ni nikdar dočakal.


 

Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-infor. odd. 60 min.

image
Tednik Foto Shutterstock


V Ljubljani ni niti enega družinskega zdravnika, ki sprejema nove bolnike. Zakaj je prišlo do tako katastrofalnih razmer in ali je uvoz zdravnikov iz Srbije prava rešitev?

Vsak alkoholik v pekel svoje odvisnosti potegne še vsaj štiri svojce. Najhuje je za otroke, ki odraščajo v peklu alkohola, saj rušilne posledice občutijo vse življenje.

Med najstniki je vse bolj priljubljena aplikacija TikTok za ustvarjanje kratkih posnetkov. Ta mladostnike pogosto izpostavlja spletnemu nadlegovanju, spolnim in nasilnim vsebinam.