TV namigi: Ottilie von Faber-Castell, Maščevalci: Ultronova doba in Okužba

Miniserija o dedinji tovarne, znane po izdelovanju pisal, zaradi zloveščega robotskega programa se morajo Maščevalci spet zbrati in še Soderberghov film o pandemiji, ki so ga znanstveniki ocenili kot enega najbolj realističnih o tej temi.

Objavljeno
24. maj 2020 06.30
Posodobljeno
24. maj 2020 06.30
Ottilie von Faber-Castell – pogumna ženska FOTO: TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Nedelja, 24. maja

 

Ottilie von Faber-Castell – pogumna ženska: TVS 1 ob 20.00


Ottilie von Faber-Castell. Nem., 2019. 1/4. Režija: Claudia Garde. Igrajo: Martin Wuttke, Pit Bukowski, Franziska Wulf, Lukás Bech, Hannes Wegener. Nad. 50 min.

Miniserija o Ottilie von Faber-Castell, ki je zelo mlada po očetovi smrti postala naslednica znane tovarne pisal.

Po nenadni smrti Wilhelma njegov oče Lothar Faber, glava družine in uspešnega podjetja, za edino dedinjo donosne tovarne, znane po izdelovanju pisal, določi 16-letno vnukinjo Ottilio. Neizkušena, a odločna Ottilia v času, ko je vloga žensk omejena na skrb za moža in otroke, prevzame veliko odgovornost. Za mlado dedinjo se zanimata dva moška, Alexander Castell in Philipp von Brand. Ottilia je razpeta med pričakovanji družine in glasom srca …

 

Maščevalci: Ultronova doba: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Avengers: Age of Ultron. ZDA, 2015. Režija: Joss Whedon. Igrajo: Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson. Akc. film. 145 min.Nadaljevanje Maščevalcev in enajsti film iz Marvelovega vesolja se dogaja po uničenju organizacijo O.B.O.D. in razhodu Maščevalcev. Zdaj želi Tony človeštvu pomagati s spečim robotskim programom Ultron, toda prebujena umetna inteligenca se obrne proti ljudem in jim napove popolno uničenje, zato se morajo Maščevalci znova zbrati.

Nadaljevanje, v katerem je vsega preveč (akcije, posebnih učinkov ...), le razvoja likov ne dovolj, je kljub pomanjkljivostim še vedno eden boljših predstavnikov superjunaškega žanra.Okužba: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Contagion. ZDA, 2011. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Gwyneth Paltrow, Tien You Chui, Josie Ho, Laurence Fishburne, Matt Damon. Drama. 120 min.


image
Okužba FOTO: Pro Plus


Beth Emhoff se vrne iz Hongkonga. Slabo počutje najprej pripiše časovni razliki, a ko se vrne k možu Mitchu, zboli še njun sin. Nenadoma začnejo umirati ljudje po vsem svetu. Dr. Ellis Cheever poskuša identificirati virus, ki postaja čedalje bolj razširjen.

Mešanica drame in trilerja se dotakne sodobnega strahu pred pandemijami. Soderbergh odlično prikaže, kako se iz kazina v Macau virus nove gripe bliskovito razširi po svetu, milijoni umrejo, države se sesujejo, prvi žrtvi pa sta solidarnost in zaupanje med ljudmi. Film, po katerem boste resno vzeli navodila o pogostem umovanju rok.