TV namigi: Pariz na prelomu stoletja, FBI: Najbolj iskani in Tednik

V dokumentarcu bodo obudili obdobje la belle époque iz začetka prejšnjega stoletja, začenja se setrska serija FBI, v tokratni oddaji Tednik pa med drugim o težavah gostinskih lokalov po ponovnem odprtju.

Objavljeno
18. maj 2020 06.30
Posodobljeno
18. maj 2020 06.30
Pariz na prelomu stoletja - mesto luči Foto Tvs
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Ponedeljek, 18. maja

 

Pariz na prelomu stoletja – mesto luči: TVS 2 ob 20.50


Paris 1900, the City of Lights. Fr., 2019. Režija: Hugues Nancy. Dok. film. 60 min.

Pariz je na svetovni razstavi leta 1900 gostil 51 milijonov obiskovalcev, polovica je bilo tujcev. To je bil čas znanstvenega in tehnološkega napredka, začetkov kinematografije in sodobne umetnosti. Mesto je dobilo prvo progo podzemne železnice.

Dokumentarna oddaja z izključno izvirnimi in obarvanimi arhivskimi posnetki obuja t. i. obdobje la belle époque, vključuje pa tudi izjemne posnetke življenja v revnem pariškem predmestju in protestnih shodov, ki so jih pripravili prvi sindikati.


 

FBI: Najbolj iskani: Fox Crime ob 22.00


FBI: Most Wanted. ZDA, 2020. 1. sezona. 1/14. Režija: Fred Berner. Igrajo: Julian McMahon, Kellan Lutz, Roxy Sternberg, Keisha Castle-Hughes, Nathaniel Arcand. TV serija. 60 min.

image
FBI: Najbolj iskani Foto Fox


Na spored prihaja sestrska serija FBI, v kateri glavni vlogi igrata Missy Peregrym in Zeeko Zaki in je bila na sporedu ob torkih.

V novi seriji je v ospredju delo oddelka FBI, ki išče najbolj zloglasne zločince s seznama iskanih oseb. Vodja visoko usposobljene ekipe, ki dela pod krinko na terenu in išče ubežnike pravici, je agent Jess LaCroix. V prvi epizodi Jess z ekipo išče zdravnika, ki je vpleten v organiziran kriminal, droge in laži ...

 


Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2020. Vodi: Jelena Aščić. Magazinska odd. 60 min.

image
Tednik foto Igor Mali


Uživajte, dokler lahko! To je le ena izmed izjav vladnega govorca Jelka Kacina, ki je marsikoga razburila. Je tak način komuniciranja primeren v kriznih razmerah, ko so ljudje že tako prestrašeni?

Gostinski lokali so končno odprli vrata, a težave se kopičijo. Zaradi slabega vremena so gostinci v še večjih izgubah, na napake prežijo tudi inšpektorji. Koliko lokalov bo sploh obstalo?

Šale, karikature, parodije, domači video posnetki. Nekateri so se proti smrtonosni grožnji koronavirusa borili s humorjem, smeh so priporočali tudi psihologi. A kje je meja dopustnega?