TV namigi: Pasti popolnosti, Nismo pozabili na vas in Misija: Nemogoče

Film tedna je zgodba o odraščanju, drugačnosti in parabola o temačnih pasteh interneta, baletniki bodo oder ogreli v televizijskem prenosu, Tom Cruise pa se kot vohun Ethan Hunt predstavi v prvi Misiji.

Objavljeno
03. junij 2020 06.30
Posodobljeno
03. junij 2020 06.30
Pasti popolnosti FOTO: TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Sreda, 3. junija

 

Pasti popolnosti: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Haneshef. Nem./Izrael, 2018. Režija: Tal Granit. Igrajo: Stav Strashko, Netsanet Mekonen, Noam Lugasy, Assi Levy. Drama. 110 min.


Eden, sedemnajstletni srednješolec in obenem prikrita transženska, pri svojih dveh najboljših prijateljicah, Miki in Keshet, odkrije, da načrtujeta prodajo ledvic, z izkupičkom pa bi plačali kozmetične kirurške posege za izboljšanje svoje telesne podobe in še bi jima ostalo za nakup maturantskih oblek.

Eden se dekletoma pridruži, saj že lep čas sanjari o lepih dojkah in sploh o tem, da bi bil v vsem ženska. V uresničitev grozljivega načrta jih pregovori Keren, ukrajinska Izraelka, sleparka in zvodnica, ki jo dekleta spoznajo na spletu ...Nismo pozabili na vas!: TVS 2 ob 20.00


Baletni plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana in Društvo baletnih umetnikov Slovenije. Slo., 2020. Prenos baletnega koncerta. 70 min.

image
Veliki Gatsby FOTO: Darja Stravs Tisu


Tudi ljubljansko operno in baletno gledališče je med epidemijo koronavirusne bolezni moralo zapreti svoja vrata. Baletni plesalci se zavedajo, da je občinstvo, ki v tem času ni moglo obiskovati baletnih predstav in drugih baletnih prireditev, njihov najboljši prijatelj. Vedo, da obiskovalci nanje niso pozabili, zato jim s koncertom sporočajo, da tudi oni niso pozabili nanje.

Baletni plesalci SNG Opere in baleta Ljubljana in Društva baletnih umetnikov Slovenije bodo zato za gledalce nastopili v neposrednem televizijskem prenosu.

 


Misija: Nemogoče: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Mission: Impossible. ZDA, 1996. Režija: Brian De Palma. Igrajo: Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart, Henry Czerny, Jean Reno. Akc. film. 125 min.


image
Misija: Nemogoče FOTO: Pro Plus


Ethan Hunt je poklicni vohun. Preprečiti mora krajo diskete, na kateri so imena vseh ameriških dvojnih agentov. Če bi se ti podatki znašli v napačnih rokah, bi bili agenti v nevarnosti. Ethanu pomaga skupina zvestih sodelavcev in med opravljanjem naloge se vsi znajdejo v pasti.

Večina sodelavcev umre, Ethanu pa se uspe rešiti, zato ga imajo za izdajalca. Ethan kljub vsemu ohrani trezno glavo in začne iskati pravega izdajalca.