TV namigi: Popevka 2019, Otrok v času in Žarišče

Mario Galunič in Jože Robežnik bosta prvič skupaj vodila Popevko, avtorja ortoških knjig bo pretresla družinska tragedija, v odlični seriji pa o izbruhu ebole.

Objavljeno
15. september 2019 00.00
Posodobljeno
15. september 2019 00.00
Popevka 2019 Foto Adrian Pregelj

Nedelja, 15. septembra 2019

 

Popevka 2019: TVS 1 ob 20.00


Slo., 2019. Prenos festivala. 140 min.

Festivalski večer bosta prvič skupaj vodila voditelj Mario Galunič in Jože Robežnik, gostitelj nedeljskih popoldnevov na TV Slovenija. Predstavilo se bo 11 novih skladb: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega dueta), Amadea Begovič (Res čudovito je), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?).

Vse popevke bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla in Žige Pirnata. Na Popevki bodo podelili šest nagrad, pet od tega žirija, izvajalec, ki bo prejel največje število telefonskih glasov, pa bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

 

Otrok v času: TVS 2 ob 21.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

The Child In Time. VB., 2017. Režija: Julian Farino. Igrajo: Benedict Cumberbatch, Kelly Macdonald, Stephen Campbell Moore, Saskia Reeves, Anna Madeley. Drama. 100 min.

image
The Child In Time - Otrok v času Foto TVS


Družino Stephena Lewisa, avtorja otroških knjig, je pred tremi leti pretresla tragedija. Štiriletna hči Kate mu je v trenutku nepazljivosti ušla izpred oči v prepolni trgovini in od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Stephenova žena Julie se je odselila, on se še vedno krivi za izginotje in pisanje mu ne steče več.

Prijatelj Charles ga uvrsti v vladno projektno skupino, odgovorno za sestavo novega šolskega kurikuluma. Tam sreča privlačno Rachel, ki ga bo mogoče spet obudila v življenje. Če ga bo le minila obsesija z iskanjem izginule hčerke ...

 

Žarišče: National Geographic ob 22.00


The Hot Zone. ZDA, 2019. 1/6. Igrajo: Julianna Margulies, Noah Emmerich, Topher Grace, Liam Cunningham. TV-serija. 60 min.

image
The Hot Zone: Arrival - Žarišče: Prihod Foto Nat Geo


Šestdelna serija Žarišče se začne s strašnim spominom iz leta 1980, ko kenijski zdravnik pregleduje pacienta s simptomi, ki niso bili podobni še ničemur dotlej. Zgodba se nadaljuje leta 1989, ko je zbolela kolonija primatov v raziskovalni ustanovi v Virginiji, in sicer samo 30 kilometrov stran od ameriškega Kapitola. Vzorci so poslani doktorici Nancy Jaax (Margulies) in glavni ameriški ustanovi za raziskave ukrepov proti boju z biološkim orožjem. Nancy, žena in mati dveh otrok, ki opravlja eno najnevarnejših služb na svetu, spozna, da ne gre za navadno infekcijo. Čeprav ji ne verjamejo, se odloči priti resnici do dna.

Dramatičen znanstveni triler združuje znanost in človeško dramo v odmevno in še kako aktualno zgodbo o izbruhu ebole.