TV namigi: Pred vrati pekla: Detroit, RoboCop in Preverjeno

V dokumentarcu o propadu Detroita, v filmu bo policist postal robot, v oddaji Preverjeno pa med drugim o zapiranju pošt v manjših krajih.

Objavljeno
15. oktober 2019 00.00
Posodobljeno
15. oktober 2019 00.00
Pred vrati pekla: Detroit - razkroj Foto TVS
R. L., Vikend
R. L., Vikend

Torek, 15. oktobra

 

Pred vrati pekla: Detroit – razkroj: TVS ob 20.50


A las puertas del infierno. Španija, 2017. Dok odd. 65 min.

Če si pozabljeni meščan Detroita, pomeni, da lahko živiš dobesedno pred vrati pekla. Novinarki Sonia López in Noemí Redondo sta se odpravili na različne konce sveta in ta pekel odprli še gledalcem.

Detroit je bil eno najbolj obetavnih in hitro rastočih ameriških mest, zibelka množičnih posojil, armiranega betona in pravičnih plač. Detroit je imel vse. A tako hitro, kot je uspel, je tudi propadel. Rasni nemiri, selitve avtomobilskih podjetij in gospodarska kriza so povzročili, da v mestu živi le še 700.000 prebivalcev. Več kot milijon se jih je odselilo. Mestu zdaj, kot razkrivata avtorici oddaje, vladata propadanje in revščina.

 

RoboCop: Kanal A ob 20.00


Robocop. ZDA, 2014. Režija: José Padilha. Igrajo: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish. Akc. film. 135 min.


Piše se leto 2028 in multinacionalni konglomerat OmniCorp obvladuje robotsko tehnologijo. Ko je policist Alex Murphy med opravljanjem službenih dolžnosti hudo ranjen, OmniCorp vidi svojo priložnost za policista, ki bo pol človek in pol robot. OmniCorp zdaj predvideva Robocopa v vsakem mestu.

Če je bil izvirni Robocop Paula Verhoevena iz leta 1987 poln nasilja in krvi, je priredba zelo omiljena, tako da so ga v kinu lahko gledali tudi mlajši. Brazilski režiser Jose Padilha v svojem hollywoodskem prvencu ohrani teme iz izvirnika, poudari pa človeško plat glavnega protagonista.

 

Preverjeno: POP TV ob 22.05


Slo., 2019. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-infor. odd. 60 min.

image
Preverjeno Foto Pošta Slovenije


Ali so športniki res pogoltni, če pričakujejo od države višje nagrade za svoje vrhunske dosežke? Preverili bodo, koliko sploh dobijo v različnih športih.

Ljudje v več krajih po Sloveniji se zbirajo in protestirajo proti zaprtju prostorov, ki jih imajo za temeljne v svojem kraju, pošt.

Sodniki nočejo več soditi tekem na katerih bi igral romski nogometni klub Roma iz Vanče vasi v Prekmurju. Razlog naj bi bili fizični in besedni napadi igralcev NK Roma na sodnike, ki se kljub večkratnim opozorilom ponavljajo.