TV namigi: Prepovedana resnica, Legende v Vegasu in Hiša iz kart

V filmu tedna o nemški komunistki, ki jo izpustijo iz sovjetskega gulaga, a mora o tem molčati, štirje prijatelji iz otroštva se bodo odpravili na divjo zabavo v Las Vegas, premierno pa pri nas 5. sezona nadaljevanke o političnih spletkah.
Fotografija: Und der Zukunft zugewandt Prepovedana resnica Foto TVS
Odpri galerijo
Und der Zukunft zugewandt Prepovedana resnica Foto TVS

Sreda, 11. decembra

 


Prepovedana resnica: TVS 1 ob 20.05


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Und der Zukunft zugewandt. Nem., 2018. Režija: Bernd Böhlich. Igrajo: Alexandra Maria Lara, Robert Stadlober, Stefan Kurt. Drama. 110 min.


Antonio Berger, nekoč mlado in zagreto nemško komunistko, so leta 1940 zaprli v ruski gulag, po posredovanju novih vzhodnonemških oblasti pa jo po vojni izpustijo. Z bolno hčerko Lydio se vrne v domovino, vendar mora Antonia v zameno za to molčati o grozotah v ruskem gulagu.

Komunistična oblast v Vzhodni Nemčiji je polna začetnega zagona in ljudje verjamejo v boljši jutri in v bratsko Sovjetsko zvezo. Popolnoma nesprejemljivo bi bilo v tistem času govoriti o njenih mračnih plateh. Toda mine leto in Stalin umre. Po tem dogodku Antonia spregovori, a to se izkaže za napako. Film so navdihnila pričevanja nekaterih preživelih.

 

Legende v Vegasu: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Last Vegas. ZDA, 2013. Režija: Jon Turteltaub. Igrajo: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen. Kom. 120 min.



Billy (Douglas), Paddy (De Niro), Archie (Freeman) in Sam (Kline) so prijatelji že od otroštva. Potem ko Billy, doslej zaprisežen samec, končno zaprosi svojo mlajšo punco, se četverica odloči za obisk Las Vegasa. Tam si želijo podoživeti svoja mlada nora leta, a izkaže se, da se je mesto precej spremenilo od njihove mladosti, in njihovo prijateljstvo se znajde na preizkušnji.

Geriatrična različica Prekrokane noči se zdi nekoliko nepotrebna, a zaradi izjemnih igralcev je ta lahkotni in površno narejeni film gledljiv in občasno celo zabaven.

 

Hiša iz kart: POP TV ob 23.15


House of Cards. ZDA, 2017. 5. sezona. 1/13. Režija: Daniel Minahan. Igrajo: Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Kelly, Paul Sparks, Derek Cecil. Nan. 70 min.

Hiša iz kart Foto Pro Plus
Hiša iz kart Foto Pro Plus


Francis Underwood je ambiciozni, karizmatični in spretni politik, ki namerava narediti vse, da izpolni svoje politične ambicije. Skupaj z ženo Claire, ki je prav tako ambiciozna in polna zvijač, sta odločena, da se bosta zapisala v ameriško zgodovino.

V peti sezoni se nadaljujejo demonstracije moči, sklepanje novih zavezništev, škandalozne izdaje ter želja po uspehu za vsako ceno. Frank in Claire Underwood nadaljujeta svojo volilno kampanjo, a v zgodbo se vrinejo dogodki iz preteklosti.

Komentarji: