TV namigi: Radio Ga Ga, 40-letni devičnik in Ženska v izložbi

Sašo Hribar z ekipo že tri desetletja v radijski oddaji imitira znane osebnosti in ob tem jubileju je Dušan Moravec posnel dokumentarec. V romantični komediji bo Steve Carell skušal izgubiti nedolžnost, v večernem terminu pa ena od klasik režiserja Fritza Langa, ki je najbolj znan po filmu Metropolis.

Objavljeno
07. april 2020 06.30
Posodobljeno
07. april 2020 06.30
Radio Ga Ga FOTO: TVS
R. L. Vikend
R. L. Vikend

Torek, 7. aprila

 

Radio Ga Ga: TVS 1 ob 21.00


Slo., 2020. Režija: Dušan Moravec. Dok. film. 55 min.

Aprila mineva trideset let, odkar je na prvem programu Radia Slovenija na sporedu razvedrilno-humoristična-satirična radijska oddaja Radio Ga Ga. V njej vodja ekipe Sašo Hribar s številnimi imitatorji znanih osebnosti iz političnega in javnega življenja satirično predeluje aktualno dogajanje v slovenski družbi in politiki.

Film predstavlja vpogled v delovanje oddaje in razumevanje, kako je nastala, se spreminjala in se ustalila v današnji obliki. Uporabljeni so arhivski videoposnetki iz prvih let, kjer ob Sašu Hribarju, ki je od vsega začetka duša, energija in motor oddaje, v etru sodelujejo tudi Emil Filipčič in ostali začetniki te izjemne radijske oddaje.


 

40-letni devičnik: Kino ob 21.55


Vikendova ocena: 4 (od 5)

The 40 Year Old Virgin. ZDA, 2005. Režija: Judd Apatow. Igrajo: Steve Carell, Catherine Keener, Paul Rudd, Romany Malco, Seth Rogen. Kom. 125 min.


image
40-letni devičnik FOTO: Pro Plus


Andy Stitzer je prijazen 40-letnik, ki dela v trgovini z elektroniko, doma pa ima kolekcijo lutk. In čeprav je Andy v življenju naredil že mnogo stvari, je še vedno devičnik. Njegovi sodelavci menijo, da je to nezaslišano, zato se odločijo, da mu bodo pomagali najti primerno družico.

Gre za komedijo, ki je bila v času nastanka osvežitev v poplavi prežvečenih limonadastih romantičnih komedij. Film, v katerem se šale (sicer dostikrat seksistične) kar vrstijo, seveda pa tovrstni humor ni za vsakogar.

 


Ženska v izložbi: TVS 2 ob 22.30


Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Woman in The Window. ZDA, 1944. Režija: Fritz Lang. Igrajo: Edward G. Robinson, Joan Bennett, Raymond Massey, Edmund Breon, Dan Duryea. Krim. 95 min.


image
Ženska v izložbi FOTO: TVS


Konservativni univerzitetni profesor Wanley in njegovi prijatelji so obsedeni s portretom ženske v izložbi poleg kluba, ki ga redno obiskujejo. Wanley žensko po naključju spozna in pristane v njenem stanovanju na klepetu ob penini. Prizor napačno interpretira njen partner, ki sredi njunega druženja vkoraka v stanovanje. Po kratkem ravsanju se moški smrtno poškoduje. Profesor Wanley poskuša rešiti svoj ugled in privoli v to, da se znebi trupla.